به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک زرشكپلو، مرباي زرشك ، سس زرشك، كيك زرشك، ترشي زرشك و حتي آب زرشك، اسمهاي آشناست كه طعم، مزه و خواص جالبي دارد. از رنگ دانههاي موجود در چوب و پوست گياه زرشك نيز براي رنگ كردن چرم و پشم استفاده ميشود.
خواص درمانی:سابقه مصرف زرشك به دوره مصر باستان ميرسد، زماني كه فراعنه و ملكهها، اين گياه را با تخم رازيانه بهمنظور درمان طاعون مصرف ميكردند.
درباره خواص درماني زرشك مطالب زيادي بيان شده است، به عنوان مثال سرخپوستان آمريكا زرشك را براي بيماريهاي خوني، سل، بياشتهايي، بيماريهاي كليوي، رماتيسم ، زخمها و جراحتها به كار ميبردند.
به گفته متخصصان زرشك به عنوان رفع بوي بد خلط سينه ميشناختند و در درمان بيماريهاي لثه، درد دندان و بعضي بيماريهاي چشمي (ضعف ديد) از آن استفاده ميكردند.
از زرشك براي درمان بيماريهاي آرتريت، مشكلات صفراوي، اسهال، كاهش تب، التهاب طحال، آماس زبان، زرد زخم، كمردرد، از بين بردن كرمهاي حلقوي، مشكلات قلبي، قاعدگي دردناك، مشكلات كبدي، بواسير و تبخال نيز استفاده ميشود.
روسها زرشك را براي التهاب خونريزيدهنده ديواره رحم، مشكلات كيسه صفرا، فشار خون بالا، افزايش ترشح صفرا و همچنين براي تنظيم ارگانهاي زنانه مصرف ميكنند.
زرشک سرشار از ویتامین زرشک سرشار از ویتامین cبرگهاي گياه زرشك سرشار از ويتامين C است و خاصيت داروي ملين را دارد، ميوههاي آن ادرارآور و خلطآور است و براي خوشبو شدن دهان نيز استفاده ميشود. پوسته، ريشه و ساقه آن تقويتكننده، ضدعفونيكننده، صفراآور، مدر و ملين است.زرشك به علت داشتن آلكالوئيدي به نام بربرين اثرات آنتيبيوتيكي براي باكتريها دارد. همچنين سولفات موجود در اين گياه عليه سيستمهاي توموري قابل استفاده است. شايد به همين دليل است كه بعضي زرشك را عامل ضد تومور يا سرطان ميشناسند./س