به گزارش
سرويس بين الملل باشگاه
خبرنگاران، مرکز مطبوعات وزرات امور خارجه روسیه اعلام کرد: این مذاکرات بین سعید
جلیلی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی
ایران و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و با حضور مدیران
ارشد سیاسی گروه 1+5 برگزار خواهد شد.
بنا بر این گزارش، جلیلی و اشتون پس از پایان مذاکرات در جمع رسانه های جمعی نتایج گفتگوها را تشریح خواهند کرد.
دور جدید مذاکرات فراگیر جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان گروه 1+5(روسیه ، چین ، انگلیس ، فرانسه ، آمریکا و آلمان) روزهای دوشنبه و سه شنبه به میزبانی وزارت امور خارجه روسیه در مسکو
برگزار می شود.
مذاکرات فراگیر ایران و گروه 1+5 در هتل زولوتوی کالتسوی(گلدن رینگ) نزدیک
ساختمان وزارت امور خارجه روسیه در منطقه مرکزی شهر مسکو برگزار می شود و
بیشتر رسانه های جمعی روسی و خارجی مستقر در این کشور برای پوشش خبری آن
حضور خواهند داشت.
وزارت امور خارجه روسیه در ساختمان اداره کل مطبوعات این وزارتخانه ، مکانی
را برای استقرار خبرنگاران رسانه ها پیش بینی کرده است و با توجه به
محدودیت دسترسی به مکان مذاکرات ، نمایندگان رسانه ها از طریق تصاویر
ویدیویی و شبکه تلویزیون روسیه 24 به تصاویر تشریفاتی آغاز مذاکرات دسترسی
خواهند داشت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در آستانه مذاکرات فراگیر مسکو گفت: باید حقوق ایران در زمینه فناوری اتمی از جمله غنی سازی به رسمیت شناخته و محترم شمرده شود.
جلیلی افزود: ما همواره با عملکرد و منطق روشن اعلام کرده ایم که از گفتگو استقبال می کنیم و آماده همکاری و مذاکره با کشورهای مختلف در امور گوناگون از جمله همکاری در زمینه انرژی اتمی هستیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: این گفتگوها نیز باید راهبردی روشن را دنبال کند و اگر چنین رویکرد و راهبردی دنبال شود ، چشم انداز گفتگوها امیدبخش خواهد بود ، ما همواره بر این مساله در گفتگوهای استانبول و بغداد تاکید کرده ایم و به این دور از گفتگوها نیز با خوش بینی نگاه می کنیم.
وی درباره مهم ترین بحثی که در این گفتگوها مطرح می شود گفت: به نظر من مهم ترین موضوعی که به صورت جزء به جزء مورد بحث قرار می گیرد ، پیشنهادهایی است که در گفتگوهای بغداد مطرح کردیم. ما پنج محور اساسی برای این گفتگوها تعیین کرده ایم که چهار محور آن به گفتگوهای اتمی باز می گردد در حالی که محور پنجم ، مربوط به حوزه ای دیگر است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: در حال حاضر ، طرف مقابل نیز با پیشنهادی وارد شده است، برای پیشرفت در گفتگوها ، باید در دو حوزه مصالحه صورت گیرد. نخست این که ما به شدت با منع سلاح های کشتار جمعی موافق هستیم ، امروز جمهوری اسلامی ایران توان همکاری در خلع سلاح و عدم اشاعه تسلیحات اتمی را دارد ، از این رو جامعه جهانی باید از این توانمندی ها استفاده کند و دوم اینکه حقوق ایران در زمینه فناوری اتمی از جمله غنی سازی به رسمیت شناخته و محترم شمرده شود ، این چیزی است که به روشنی در معاهده منع تسلیحات اتمی به رسمیت شناخته شده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود: به نظر من حل و فصل این دو موضوع ، می تواند برای پیشبرد گفتگوها مفید باشد.