باقری در ابتدا با عرض تبریک مبعث پیامبر (ص) در تشریح دور نخست مذاکرات مسکو، گفت: "امروز نخستین روز گفتوگوهای ایران و ۱+۵ در مسکو بود که در دو نوبت بین طرفین برگزار شد. در جلسه صبح، ایران براساس توافقات استانبول 2 و گفتوگوی معاونان در ژنو، چارچوب جامعی را به طور دقیق ارایه کرد. این چارچوب در بغداد ارائه شده بود، اما در مسکو به طور تفصیلی و دقیق ارائه شد که شامل پنج محور اصلی میشود".
باقری در ادامه اظهارات خود محورهای مورد اشاره را شامل ۱-اصول راهنمای مورد توافق دو طرف، ۲- اهداف، ۳- موضوعات، ۴- ساختار شکلی فرآیند گفتوگوها و ۵- گامهای متقابل دو طرف که باید برداشته شود، عنوان کرد.
باقری در ادامه افزود: "پنج گام متقابلی که از طرف ایران به طرف مقابل ارائه شد. مبانی و نتیجه هر گام و همین طور اقداماتی که دو طرف باید انجام دهند، در آن لحاظ شده بود".
وی گفت: "از نظر ایران برداشتن این پنج گام میتواند روند را به درستی پیش برد. این پنج گام، پیوسته و به هم ارتباط درونی دارد و میتواند پیشرفت جدی را در گفتوگوها پدید آورد".
باقری با اشاره به عضویت ایران در پیمان ان پی تی خاطرنشان کرد:"در گامهای متقابلی که ما مطرح کردیم حق غنی سازی ایران به عنوان عضو مسئول NPT مورد تأکید قرار گرفت، همین طور اقدامات شفاف ساز و اعتمادساز طرف مقابل و اقدامات همکاری جویانهای که دو طرف میتوانند هم در عرصه هستهای و غیر هستهای انجام دهند".
وی اضافه کرد: "آنچه ایران بر آن تأکید دارد و در جلسه امروز بر آن تصریح شد که راهکار اصلی پیشرفت در عرصه گفتوگوها جلب اعتماد ملت ایران و پاسخ مناسب به اقدامات ایران در عرصههای مختلف برای تثبیت حقوق هستهای خود است".
معاون سیاست خارجی جلیلی با اشاره به دور دوم مذاکرات در هتل حلقه طلایی مسکو ادامه داد: "ایران در جلسه عصر به طور مستدل، حقوقی و فنی و براساس واقعیات پاسخ جامعی را به پیشنهاد 1+5 که در گفتوگوهای بغداد ارائه شده بود، مطرح کرد و این پاسخ را به طور تفصیلی برای طرف مقابل تبیین کرد".
وی در ادامه این چنین گفت: "هم بحثهای ارائه شده در نشست صبح و هم بحثهای ارائه شده در نشست عصر توسط ایران، مورد توجه طرف مقابل قرار گرفت".
معاون سعید جلیلی با بیان اینکه صبح و عصر دو گفتوگوی جدی و سازنده را با طرف مقابل برگزار کردیم، خاطرنشان کرد: "در عرصههای مختلف چه در بیان پیشنهاداتمان و چه در نقد پیشنهاد طرف مقابل، دقیقا در چارچوب معیارهای قانونی صحبت کردیم.در جلسه عصر به طور دقیق و براساس مفاد اساسنامه آژانس بینالمللی انرژی اتمی و هم مفاد منشور ملل متحد، غیرقانونی بودن ارجاع موضوع فعالیتهای هستهای ایران از شورای حکام به شورای امنیت و صدور قطعنامههای تحریمی شورای امنیت را برای طرف مقابل به طور تفصیلی تبیین کردیم".
باقری در بخش پایانی سخنان خود گفت: "پس از پایان صحبتهای آقای جلیلی، خانم کاترین اشتون به نمایندگی از 6 کشور با تشکر از تبیین دیدگاههای ایران چه در عرصه مفاد پیشنهادی طرف ایرانی و چه در عرصه نقد پیشنهادات 1+5 از جلیلی خواست تا فردا به طرف مقابل فرصت داده شود، در هر دو موضوع یعنی هم پیشنهادهای طرف ایرانی و هم نقد پیشنهاد 1+5 تامل کنند".
باقری زمان جلسه فردا را ساعت 12 ظهر اعلام کرد و گفت: فردا پاسخ طرف مقابل را در هر دو عرصه خواهیم شنید.