مرتضی ابرهیمی، یکی از مبتکران تکنیک تکثیر انبوه گیاهان استویا در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان
باشگاه خبرنگاران افزود: گیاه استویا معروف به گیاه برگ عسلی حاوی مواد شیرین کننده طبیعی به نام استويو زاید و ربودیوزاید است که برای انسان مضر نیستند و در سیستم گوارش جذب نمی شوند.
وی گفت: مواد شیرین کننده ی گیاه استویا کالری زا نبوده و در کاهش میزان قند در افراد
دیابتی و درمان
فشار خون بالا موثر است. این قند به دلیل نداشتن اثر سوء مصرف قندهای مصنوعی می تواند در جایگزینی شیرین کننده های مصنوعی مانند آسپارتارم سدیم ساخارین و سیکلامات به کار می رود.
این مبتکر اظهار کرد: تکثیر انبوه گیاه استویا با توجه به قوه نامیه بسیار ضعیف بذر آن، از طریق قلمه و یا کشت بافت صورت می گیرد ولی با توجه به مزایای زير، روش کشت بافت نسبت به سایر روش ها ترجیح داده می شود.
تولید تعداد زیادی از گیاهان در دوره کوتاه زمانی، قابلیت تولید در تمام مناطق جغرافیایی و تمام فصول تولید گیاهان عاری از بیماری و تولید گیاهان یکنواخت از نظر ژنتیکی از این قبیل روش ها هستند.
لازم به ذکر است، این طرح با همکاری محمد رضا مفید، سید مجتبی خیام نکویی و زهرا افتخاری انجام گرفته است./ح
و بايد اين گياه رو به كجا فروخت
ممنون
لطفا در صورت امکان اطلاعات کاملتری در مورد نحوه تهیه بذر، روش کشت بافت ، فضای مورد نیاز برای کشت ( فضای باز یا گلخانه ای ) ، مراکز مشاوره و حمایتی کاشت گیاه استویا در شهر اصفهان برای اینجانب ارسال فرمایید .
با تشکر
z.ramezani123456news@gmail.com
2- نحوه تکثیر از طریق کشت بافت را لطفا توضیح فرمایید.
لطفا در مورد تهیه نهال و طریقه کشت وهمچنین مقدار زمین مورد نیاز جهت کشت مقرون به صرفه این گیاه تووضیح بدهید
منم مثه هانی سوالی داشتم ،من تو گیلان هستم.نحوه کشت چه جوریه ؟ باید گلخانه داشت یا نه ؟ توضیحات کامل نیست میشه بیشتر توضیح بدین؟؟؟