باغداران برای مبارزه شیمیایی نوبت نخست با آفت بالشک مرکبات اقدام کنند.

مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اینکه این طرح از 20 خرداد به مدت 15 روز ادامه دارد افزود: برای کاهش اثرات سوء زیست محیطی، سم پاشی فقط روی درختان آلوده صورت گیرد.

ولی پور به باغداران توصیه کرد میزان مصرفی روغن امولسیون شونده همراه با حشره کش و کنه کش ها با توجه به سلامت و شادابی باغ حداکثر 15 لیتر در هزار لیتر آب باشد و در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از 35 درجه سانتی گراد ، از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری می شود.

وی افزود: برای جلوگیری از ایجاد تنش گرمایی، آبیاری درختان قبل از مبارزه شیمیایی و سمپاشی در ساعت خنک و بدون باد انجام شود.

ولی پور برای جلوگیری از عواقب سوء احتمالی ، کشاورزان را به استفاده از سموم و روغن های امولسیون شونده که در ظرف های اصلی و پلمپ شده و برچسب دار که شنان دهنده مشخصات کامل محتویات آن باشد تاکید کرد از مصرف سموم و روغنهای بدون مشخصات و تاریخ گذشته خودداری شود.

مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: باغداران قبل از مبارزه شیمیایی نمونه هایی از آفت باغ تهیه و با کارشناسان حفظ نباتات مراکز خدمات کشاورزی و یا کلینیکهای گیاهپزشکی مشورت کنند و با نسخه گیاهپزشکی صادر شده از سوی این مراکز برای تهیه حشره کش و کنه کش اقدام کنند.

وی افزود: برای نتیجه بخش بودن محلول سمی باید به صورت یکنواخت و کامل بر روی درختان پخش شود.

ولی پور تصریح کرد: برای پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از ماسک، عینک، کلاه و لباس مخصوص سم پاشی ،اجتناب از خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن هنگام سم پاشی و شستن اعضای آلوده بی درنگ پس از پایان کار با آب و صابون الزامی است./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.