مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اینکه این طرح از 20 خرداد به مدت 15 روز ادامه دارد افزود: برای کاهش اثرات سوء زیست محیطی، سم پاشی فقط روی درختان آلوده صورت گیرد.
ولی پور به باغداران توصیه کرد میزان مصرفی روغن امولسیون شونده همراه با حشره کش و کنه کش ها با توجه به سلامت و شادابی باغ حداکثر 15 لیتر در هزار لیتر آب باشد و در صورت افزایش درجه حرارت هوا به بیش از 35 درجه سانتی گراد ، از مصرف روغن امولسیون شونده خودداری می شود.
وی افزود: برای جلوگیری از ایجاد تنش گرمایی، آبیاری درختان قبل از مبارزه شیمیایی و سمپاشی در ساعت خنک و بدون باد انجام شود.
ولی پور برای جلوگیری از عواقب سوء احتمالی ، کشاورزان را به استفاده از سموم و روغن های امولسیون شونده که در ظرف های اصلی و پلمپ شده و برچسب دار که شنان دهنده مشخصات کامل محتویات آن باشد تاکید کرد از مصرف سموم و روغنهای بدون مشخصات و تاریخ گذشته خودداری شود.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: باغداران قبل از مبارزه شیمیایی نمونه هایی از آفت باغ تهیه و با کارشناسان حفظ نباتات مراکز خدمات کشاورزی و یا کلینیکهای گیاهپزشکی مشورت کنند و با نسخه گیاهپزشکی صادر شده از سوی این مراکز برای تهیه حشره کش و کنه کش اقدام کنند.
وی افزود: برای نتیجه بخش بودن محلول سمی باید به صورت یکنواخت و کامل بر روی درختان پخش شود.
ولی پور تصریح کرد: برای پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی رعایت نکات ایمنی مانند استفاده از ماسک، عینک، کلاه و لباس مخصوص سم پاشی ،اجتناب از خوردن و آشامیدن و سیگار کشیدن هنگام سم پاشی و شستن اعضای آلوده بی درنگ پس از پایان کار با آب و صابون الزامی است./س