به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد، وجود این تعداد زمین رها شده و افتاده در مشهد به دور از طراحی و برنامه مناسب حتی در نقاط اعیان نشین تبدیل به محل انباشت زباله و تجمع افراد معتاد شده است به طوری که معضلات اجتماعی در این شهر را هر روز بیشتر از دیروز دامن می زند به طوری که اجرای طرح های مختلف همچون دیوارکشی در طی سال های گذشته به علت حجم بالای این زمین ها در مشهد ناموفق بوده و نتیجه آن به وجود آمدن کانون های خطر جدید در پایتخت معنوی شده است که در سال جاری قرار است مجددا ساماندهی زمین های افتاده در این شهر در دستور کار قرار گیرد و تا حد ممکن با دیوار کشی، آسفالت و ... تعیین تکلیف شوند. در همین جهت نائب رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با اشاره به وجود بیش از 3 هزار قطعه زمین رها شده در مشهد، می گوید: با توجه به مشکلات ناشی از وجود زمین های افتاده باید ساماندهی این زمین ها با اولویت نقاط کم برخوردار، پر رفت وآمد و پر ترافیک هرچه زودتر در مشهد عملیاتی شود.
کمال سروی ها بیشترین تراکم زمین های رها شده در مشهد را مربوط به نقاط کم برخوردار می داند و می افزاید: نباید شهرداری منتظر بماند تا حتما برای زمین رها شده برنامه ای طراحی شود بلکه می تواند با توافق مالک مورد نظر، زمین را تبدیل به پارکینگ، فضای سبز، زمین ورزشی، محلی برای پرورش گل و گیاه و ... کند.
به گفته وی در حال حاضر 5 میلیارد تومان سالانه صرف واردات گل و گیاه به مشهد می شود که اگر زمین های رها شده با در نظر گرفتن تشویق ها به گلخانه تبدیل شوند این نیاز در این شهر از بین خواهد رفت.
ساماندهی تمامی زمین های رها شده در بزرگترین منطقه مشهد
در همین رابطه شهردار منطقه 2 مشهد با اشاره به وجود300 هکتار زمین رها شده در این منطقه می گوید: وسعت کل منطقه 5 هزار و 700 هکتار می باشد که 3 هزار و 200هکتار آن در حاشیه شهر قرار گرفته است.
رضا ظفرجعفرزاده بیشترین زمینهای رها شده در این منطقه را مربوط به نقاط حاشیه ای می داند و می افزاید: بر اساس آمار در حال حاضر 250هکتار از زمین های رها شده در این منطقه در حاشیه شهر قرار دارد که ساماندهی آن ها تا انتهای سال جاری عملیاتی خواهد شد.
وی اضافه می کند: از آنجایی که طبق ماده110 قانون شهرداری ها نظافت زمین های افتاده بر عهده این نهاد است شهرداری مشهد تصمیم دارد در سال جاری در اقدامی فراگیر بخش عمده زمین های بایر در مشهد را ساماندهی کند.
ظفرجعفرزاده با اشاره به آغاز اطلاع رسانی به مالکان در جهت تعیین تکلیف زمین های رها شده، عنوان می کند: در حال حاضر اطلاع رسانی به مالکان از طریق نصب بنر، نصب پرده در زمین رها شده و نامه های کتبی آغاز شده است و در صورتی که ظرف یک ماه آینده مالکان زمین های افتاده مورد نظر اقدام به تعیین تکلیف زمین خود نکنند شهرداری طرح های خود را اجرایی خواهد کرد.
به گفته وی در زمین های پراکنده امکاناتی همچون پارکینگ، فضای سبز، فضای ورزشی و ... ایجاد خواهد شد و زمین های با مساحت بالا که بیشتر در حاشیه شهر قرار دارند فقط پاکسازی می شوند.
ظفرجعفرزاده در ادامه تاکید می کند: در صورتی که هریک از مالکان در زمان مقرر اقدام به تعیین تکلیف زمین رها شده خود نکنند شهرداری این منطقه در نهایت هزینه هایی که در زمین مورد نظر انجام داده را به همراه10 درصد از هزینه مدیریت از مالک دریافت خواهد کرد.
ساماندهی زمین های رها شده منطقه 9 برای پیشگیری از زمین خواری
همچنین شهردار منطقه 9 مشهد نیز از ساماندهی زمین های افتاده و بایر در این منطقه خبر می دهد و می گوید: این منطقه وسعتی بیش از3 هزار و 275 هکتار دارد که حجم بالایی از زمین های رها شده در مشهد را به علت منتهی شدن به دامنه کوه ها را شامل می شود.
محسن گل مشکی مشکل اصلی زمین های رها شده در این منطقه را سوء استفاده های سودجویان می داند و عنوان می کند: در حال حاضر بیش از5 میلیون مترمربع زمین رها شده در این منطقه وجود دارد که به علت زمین خواری در سال جاری تعیین تکلیف خواهند شد.
به گفته وی بخش عمده زمین های رها شده در منطقه 9 مربوط به آستان قدس رضوی می باشد که این نهاد شروع به دیوارسازی در محدودههای رها شده کرده است ./س