به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اصفهان محسن نیرومند' اظهارداشت: این قانون در زمان حاضر به صورت آزمایش در استان های خراسان رضوی و هرمزگان اجرا می شود و اگر جواب مثبت دهد در كل كشور عملیاتی خواهد شد. وی افزود: 150 هزار واحد صنفی در استان اصفهان فعال است و جمعیت زیادی در این واحدها كار می كنند. نیرومند خاطرنشان كرد: با توجه به جمعیت زیاد شاغل در 150 هزار واحد صنفی استان، روابط كارگر و كارفرما نقش تعیین كننده ای در جایگاه این اصناف دارد.
معاون روابط كار اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان اصفهان خاطرنشان كرد: بیشتر واحدهای صنفی به دلیل ضعف مالی نمی توانند حقوق مناسبی به كارگران پرداخت كنند و به همین دلیل تعداد نیروی انسانی خود را افزایش نمی دهند.
نیرومند اضافه كرد: به همین دلیل كارگران شاغل در اصناف مبلغی كمتر از قانون كار دریافت می كنند و همچنین مبلغ عیدی آنان نیز در حد 100 الی 200 هزار تومان است.
به گفته وی، در واحدهای صنفی رابطه كارگر و كارفرما بیشتر بر اساس عرف و رویه است تا اجرای قانون و یكی از دلایلی كه كارفرماها در این واحدها كمتر كارگر جذب می كنند نگرانی از حقوق و بیمه آنها است.
وی تاكید كرد: اگر قانون 'استاد و شاگردی' اجرا شود بخشی از مقررات آمرانه بین كارگر و كارفرما حذف و توافق میان آنها مبنای عمل در واحدهای صنفی خواهد شد.
یكم تیرماه در تقویم كشور روز 'اصناف' نامگذاری شده است./س