به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد در فصل تابستان به علت وفور انواع سبزیها و میوهها، تنوع بیشتری در برنامهی غذایی افراد ایجاد میشودکه این تنوع شامل میوه هاو سبزیجات نیز می شود.استفادهی بیشتر از انواع سبزیها و میوههای تازه میتواند مقادیر قابل توجهی ویتامین به بدن انسان برساند و نیز قسمتی از نیازمندی انسان را به مواد معدنی تأمین نماید..
مصرف سبزی و میوهی تازه به علت داشتن آب زیاد و نیز ویتامینها و مواد معدنی، در طراوت و سلامت پوست تأثیر فراوانی دارد
خاصیت دیگری که سبزیها و میوههای تازه دارند، آن است که به علت داشتن فیبر غذایی ازیبوست جلوگیری کرده و باعث افزایش سرعت حرکت مواد غذایی در روده و در نتیجه موجب لینت میشوند..
همچنین به علت دارا بودن مواد معدنی مانند پتاسیم ، منیزیم و نیز فیبر غذایی، برای سلامت قلب و عروق مفید هستند و چنانچه در برنامه غذایی روزانه مقدار کافی سبزی و میوه استفاده شود، باعث سلامت بیشتر قلب و عروق شده و خطر سکتههای قلبی و مغزی کاهش مییابد..
نتایج تحقیقات علمی نشان میدهد که برنامه غذایی غنی از میوه و سبزی خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطانهای دستگاه گوارش را کاهش میدهد، زیرا حجم مواد دفعی را زیاد کرده و در نتیجه از غلظت مواد سرطانزا در مدفوع میکاهد. همچنین به علت آنکه سرعت حرکت مواد دفعی را در روده زیاد میکند، تماس مواد سرطانزا را با مخاط روده کاهش میدهد.
سبزیها میتوانند همراه غذا و یا به صورت سالاد به عنوان پیش غذا مصرف شوند. آب سبزیهایی مانند هویج و گوجهفرنگی و نیز آبمیوههای تازه به عنوان نوشیدنیهای مفید و خوشمزه در تابستان مورد استفادهی زیادی دارد
بهتر است در فصل تابستان از این موهبت بهره ببریم و استفادهی بیشتری از این گروه غذایی مفید و خوشمزه یعنی سبزیها و میوهها بنماییم.
غذاهایی مانند نان و پنیر و طالبی یا هندوانه یا خربزه یا انگور و یا ساندویچ پنیر و گوجهفرنگی و خیار و کاهو و یا ساندویچ پنیر و گردو و سبزی، غذاهای مفید و خوشمزهای هستند که به عنوان شام میتوانند صرف شوند و در تأمین نیازمندیهای تغذیهای ما تأثیر مهمی داشته باشند.
چنین غذاهایی دارای مواد مغذی ضروری میباشند و چون به صورت تازه مصرف میشوند، ویتامینهای موجود در آنها بهتر حفظ میشود، ضمناً چون این غذاها را سرخ نمیکنیم و در تهیه آنها از روغن استفاده نمینماییم، چنانچه در مصرف آنها افراط نشود، چاقکننده نیستند و موجب بالا رفتن چربیهای خون و نیزافزایش وزن و چاقی نمیشوند.
به عنوان میان وعده میتوان از میوههای تازه فصل و نیز سبزیجاتی مانند هویج و گوجهفرنگی و آب آنها استفاده نمود./س