باید در فرهنگ اصطلاحات ادبی ما در خصوص شعر آیینی تجدید نظر شود و عنوان دیگری به آن اطلاق كنیم تا تلقی ما را از این شعر بیان كند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران از پایگاه خبری حوزه هنری، مصطفی محدثی خراسانی شاعر آیینی كشورمان با بیان این مطلب افزود: آن چیزی كه امروزه از آن به عنوان شعر آیینی یاد می كنند، آن شعری است كه در مدح، منقبت و توصیف اهل بیت (ع) سروده شده باشد، ولی اگر ما این اصطلاح را دقیق تر بكار ببریم بطور قطع دایره شمول شعر آیینی خیلی فراتر از این تعریف خواهد رفت.
شاعر «هزار مرتبه خورشید» اظهارداشت: به نظرم لازم است در فرهنگ اصطلاحات ادبی ما در خصوص شعر آیینی تجدید نظر شود و عنوان دیگری بر این گونه شعری اطلاق كنیم كه محدوده آن، تلقی ما را از شعر آیینی بیان كند.
محدثی خراسانی ادامه داد: در تعریف شعر آیینی بحث محتوایی مطرح است نه بحث تكنیكی؛ چرا كه دایره شعر آیینی را بر اساس محتوا و مضمونی كه دارد می سنجیم نه بحث های فنی آن.
این شاعر آیینی در بخش دیگری از سخنانش  گفت: انقلاب ما با تأسی از فرهنگ عاشورا به ثمر رسید و بعد از پیروزی انقلاب نیز شاعران ما با توجه به شرایط جامعه بیش از پیش  به ارزش های دینی و اسلامی پرداختند.
وی با بیان اینكه حماسه عاشورا، جلوه بارز شعر آیینی در ادبیات فارسی است، افزود: شعر آیینی در ادبیات فارسی بیشتر با قیام امام حسین(ع) و حماسه عاشورا شناخته شده است.
محدثی خراسانی با تاكید بر اینكه برگزاری كنگره هایی همچون كنگره شعر آیینی شفق موجب رشد و تعالی شعر آیینی می شود، خاطرنشان كرد: برگزاری این كنگره می تواند انگیزه های شاعران را بیشتر و موجب جذب نسل جوان به شعر آیینی  شود و مسئولان برگزاری این كنگره نیز باید برای برگزاری كارگاه های آموزشی هدفمند برای ارتقای شعر آیینی تلاش كنند./م
برچسب ها: فرهنگ ، شاعر ، ادبیات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار