به
گزارش
خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبريز، طبق بررسی محققان، از پنج خاصه آنتی
اکسیدانی، میخک معطر دارای بیشترین ظرفیت متصاعد کردن هیدروژن، کاهش
دیواره پراکسیدی چربی و بهترین کاهنده آهن بود.
استفاده
از آنتی اکسیدانهای طبیعی موجود در ادویه جات در برنامه غذایی یا عصاره
آنها یکی از گزینه های پیش روی صنایع غذایی است. زیرا این مواد فواید زیادی
برای سلامت دارند.
هدف
محققان از این بررسی، ارزیابی تاثیر آنتی اکسیدانی چندین ادویه مانند
آویشن، رزماری و مریمی بود. آنها می خواستند بدانند در صورت گنجاندن این
ادویه ها در فرآورده های غذایی (به ویژه فرآورده های گوشتی) چه تاثیری به
جای می گذارند.
اکسیداسیون چربی یکی از دلایل اصلی فساد مواد غذایی است که سبب کاهش چشمگیر ارزش غذایی و از بین رفتن مزه آنها می شود.
صنایع
غذایی برای پرهیز از این معضل از آنتی اکسیدانهای مصنوعی استفاده می کنند.
لیکن این ترکیبات شیمیایی هستند و لذا خطر سمیت احتمالی و آثار جانبی شان
منتفی نیست. از همین رو علاقه به استفاده از محصولات گیاهی (گیاهان دارویی،
ادویه ای و معطر) با توجه به خاصیت آنتی اکسیدانی شان به جای ترکیبات
مصنوعی روز به روز بیشتر می شود.
استفاده از ادویه جات یکی از راههای مناسب بهبود وضعیت محصولات غذایی است./س