رئیس مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر آبزیان شهید رجایی ساری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد ماهیان دریای خزر در زمان بلوغ برای تخم گذاری به رودخانه مهاجرت می کنند گفت: تغییرات غیراصولی در وضعیت سکونت آبزیان بر روی تولید مثل، رشد و کمیت آبزیان تاثیر منفی می گذارد.
اسماعیلی ملا افزود: هر گونه آلودگی و دخالتهای انسانی که از مهاجرت ماهیان از دریا به رودخانه جلوگیری کند بدون تردید موجب خسارت جبران ناپذیری شامل کاهش حفظ ، بازسازی ذخایر و نابودی نسل برخی از ماهیان می شود.
وی با بیان اینکه فعالیتهای انسانی تکثیر طبیعی ماهیان ذخابر آبزی را مورد تهدید قرار داده است تصریح کرد: شیلات برای کمک به حفظ و ذخایر آبزیان اقدام به تکثیر نیمه مصنوعی انواع ماهیان در گونه های اقتصادی دریای خزر کرده است.
رئیس مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر آبزیان شهید رجایی ساری گفت: هر ساله بیش از 100 میلیون بچه ماهی اعم از سفید/کپور و ماهیان خاویاری به رودخانه های مهم شیلاتی رهاسازی می شود.
اسماعیلی افزود: این مرکز در مدت 10 سال گذشته یک میلیاردو 375 میلیون قطعه بچه ماهی پرورش داده است.
وی با اشاره به اینکه این مرکز در احیای پرورش ماهیان در معرض خطر انقراض فعالیت دارد تصریح کرد: ماهی خاویاری از گونه با ارزش است که 6 گونه آن در دریای خزر زیست دارند.
اسماعیلی ملا افزود: بیش از 7 هزارو 500 تن صید ماهیان خاویاری در دریای خزر از فعالیت پرورشی نیمه مصنوعی مرکز شهید رجایی ساری پارسال تولید شد.
به گفته وی از دهه 70 تا کنون 40 میلیون قطعه در تامین بچه ماهیان و 30 میلیون قطعه کپور دریایی هزینه شده است.
پارسال مازندران ماهی پرورشی 13 استان را تامین کرد./س