به گزارش
باشگاه خبرنگاران و به نقل از روابط عمومی شبکه خبر، کشمیر از لحاظ جغرافیایی منطقه ای بزرگ و کوهستانی، بین سلسله کوه های هیمالیا است. نخستین گروهی از مسلمانان که به منظور تبلیغ و اشاعه دین مبین اسلام پای به منطقه کشمیر گذاشتند، ایرانیان بودند که از آن جمله می توان به نام سید شرف الدین بلبل شاه و بعد از آن میر سید علی همدانی که با 700 تن از شاگردانش به منطقه کشمیر وارد شد، اشاره کرد.
روابط فرهنگی ایران و کشمیر بعد از آن تا چندین قرن بسیار مستحکم ماند و آداب ورسوم کشمیری تماماً از فرهنگ ایرانی متاثر شد. تاثیر فرهنگ ایرانی بر تاریخ، معماری، ادبیات و همه جنبه های زندگی در کشمیر بسیار عمیق بوده و اکثر شاهکارها در تاریخ، ادبیات، شعر و طب و حتی خیلی از سوابق توسط محققان کشمیری به زبان فارسی نوشته شده و زبان فارسی به عنوان زبان دیوانی و دولتی کشمیر رواج یافت.
این سابقه تاریخی موجب شد تا پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در منطقه کشمیر یک دلگرمی برای مسلمانان این دیار بوجود آورد. فرهنگ و گفتمان انقلاب اسلامی در این منطقه از چنان رشدی برخودار شد که شیعیان کشمیر، بیشتر از آنچه که خود را کشمیری یا هندی بدانند، خود را تحت فرامین و دستورات امام خمینی(ره) می دانند.
مستند " کشمیر بهشت فراموش شده " ماحصل سفر به نقاط مختلف این منطقه است که ضمن بررسی تاثیرات تاریخی حضور ایرانیان در کشمیر، به نگاه امروز مردم این منطقه به انقلاب اسلامی می پردازد.
مستند کشمیر بهشت فراموش شده به تهیه کنندگی آقای سلیم غفوری در 6 قسمت 20 دقیقه ای تولید شده و از دوشنبه 5 تیر ماه روزهای زوج ساعت 16/40 دقیقه از شبکه خبر پخش خواهد شد./ي2