کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج تاکید کرد: در بیماری زخم معده، مصرف تمام غلاتی که بدون چربی فرآوری می شوند، مجاز است و با مصرف حداقل نیمی از غلات روزانه به صورت سبوس دار می توان از بروز عوارض این بیماری جلوگیری کرد.

سمانه عزیزی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران یاسوج  گفت: زخم معده در اثر عفونت یا ناهنجاری های شیمیایی و عصبی که سبب اختلال در مقاومت مخاط معده می شوند، به وجود می آید و شایع ترین علت پیدایش آن نیز عفونت "هلیکوباکترپیلوری" است.
وی افزود: علاوه بر تاثیرمصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند آسپرین، بروفن و ناپروکسن در ایجاد زخم معده، التهاب معده و زخم های ناشی از استرس نیز از دیگر عوامل تشدید کننده این بیماری هستند.
عزیزی با بیان اینکه در دهه های اخیر بر نقش عوامل تغذیه ای در درمان بیماری های گوارشی تاکید ویژه ای شده است، ادامه داد: بر اساس مطالعات، مواد غذایی حاوی فیبرهای محلول ماند جو و حبوبات، سبزیجات و میوه جات سبز و نارنجی رنگ و انواعی مانند سیب، کرفس، پیاز، زغال اخته و کدو که حاوی فلاونوییدها هستند، همگی در کاهش پیشرفت زخم های معده موثر هستند.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی توصیه کرد: در صورت عدم تحمل میوه ها و سبزیجات خام در این افراد، بهتر است به صورت پخته مصرف شوند. /س

برچسب ها: تغذیه ، سبوس ، رژیم درمانی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.