به گزارش
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ ذوالقدر در همایش روز جهانی مبارزه با اعتیاد افزود: 45 درصد زندانیان به طور مستقیم و 20 تا 25 درصد زندانیان نیز به صورت غیرمستقیم در ارتباط با مواد مخدر دستگیر و زندانی شده اند.
وی وقوع قتل های فیجع و بزهکاری های متعدد توسط معتادان به مواد مخدر صنعتی را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: بسیاری از دعاوی و اختلافات خانوادگی نیز بعد از جرم ها مربوط به مساله اعتیاد است.
وی اضافه کرد: اخلال در روابط جنسی و عاطفی در خانواده ها، خشونت علیه همسر و فرزند، گسترش طلاق به خصوص در شهرهای بزرگ مثل تهران، اعتیاد هر دو زوج، خدشه به اعتبار بین المللی کشور مهم ترین عوارض اعتیاد است.
ذوالقدر گفت: سیر رشد شاخص های منفی درباره اعتیاد در کشور قابل توجه است به نحوی که در بخش افزایش زندانیان شاهد رشد 3 درصدی از سال 89 نسبت به سال 90 هستیم.
وی افزود: همچنین در سال 90 نسبت به سال 89 تعداد پرونده های مرتبط با اعتیاد در قوه قضاییه 3/7 درصد در کشور رشد کرده است. سال 90 نیروی انتظامی 255000 معتاد را دستگیر کرده است که این رقم نسبت به سال 89 حدود 7 درصد رشد داشته است.
وی با اشاره به اینکه معتادان هم اکنون مجرم تلقی نمی شوند و تا سه بار دستگیری به مراکز ترک اعتیاد می روند، گفت: بعد از سه بار فرد معتاد مجرم شناخته شده و تحویل قوه قضاییه می شود ولی در عین حال آمار زندانیان و مشکلات قوه قضاییه در این خصوص بالاست./ح