گردهمایی اصناف و بازاریان در مسجد امام خمینی(ره) بازار تهران با حضور دکتر امیر محبیان مدیر عامل خبرگزاری آریا و عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سياسي باشگاه خبرنگاران امير محبيان عضو شوراي سردبيري روزنامه رسالت گفت: بعد از کشاکشها و دخالتهای شورای نظامی در مصر بالاخره روز گذشته محمد مرسی رسما بعنوان رئیس جمهور مصر معرفی گردید . بعد از چندین دوره ریاست نظامیان بر مصر که آخرین آن حسنی مبارک و به مدت 30 سال بود اینبار شخصی از درون یک گروه اسلامی به نام اخوان المسلمین به ریاست جمهوری مصر برگزیده شد. ایشان که در این گروه مسئولیت گرایش سیاسی را برعهده داشت قبل از رسیدن به این منصب مسائلی را مطرح كردند که برای ایران بسیار حائز اهمیت است.

وي در ادامه افزود: اختلاف بین مرسي و دیگر کاندیدای پست ریاست جمهوری بسیار کم بود یعنی وی تنها با 52 درصد آرا توانست پیروز شود و با توجه به اینکه تا اعلام پیروزی مرسي مدتی وقت صرف شد می توان بدین نتیجه رسید که شورای نظامی مصر توافقاتی با وي حاصل كرده که ممکن است به تغییر مواضع قبل از انتخاب شدن محمد مرسی بیانجامد.

مديرعامل خبرگزاري آريا تصريح كرد: در هر حالی بدلیل اینکه اخوان المسلمین یک جریان قدیمی اسلامی است مواضع اسلامگراها و ایران تقویت شد اما مسئله ای که در میان است این گروه در مقاطع مختلف خود را با جریانهای حاکم وفق داده است.

وي در ادامه افزود: مرسی مواضعی قبل از انتخابات اتخاذ کرده بودد که در خوشبینانه ترین حالت باید این مسائل را در جهت تقویت اسلامگرایان دانست اما در بحث تحلیلی نباید این مسائل را نادیده گرفت، وي در مصاحبه ای با یک روزنامه کویتی سه مسئله را مطرح كرده بود:اولین مسئله بحث گسترش روابط مصر و فلسطینیان بود اما در عین حال تاکید داشت که ما به تعهدات خود در برابر اسرائیل تا جایی که منافع ملی ما به خطر نیافتد پایبندیم . این موضع با مواضع مبارک قابل مقایسه نیست . اما انتظار داشتن از چنین فردی در جهت برخورد سنگین با اسرائیل یک انتظار بیش از حد تصور است .

محبيان همچنين ادامه داد: دومین مسئله ای که ایشان مطرح نمودند بحث گسترش روابط با دولت عربستان بود؛ همانگونه که همه میدانیم دولت عربستان متشکل از سلفی های تندرویی است که تنها هدف آنها از بین بردن تشیع اصولی در جهان است و دلیل اینکه محمد مرسی چنین مسئله را مطرح نمودند اینست که سلفی های مصر در انتخابات از ایشان حمایت كردند .

وي همچنين افزود: آخرین موردی که در این مصاحبه مطرح شد اینکه دولت آینده مصر عجله ای برای برقراری مناسبات با ایران ندارد و ابتدا باید ایران وضعیت خود را با سوریه مشخص نماید و بعد از آن با مصر به گفتگو نشیند.

مدیر عامل خبرگزاری آریا در ادامه افزود: می توان به مواضع اشاره شده دو نگاه کلی داشت: یکی نگاه سفید یعنی این مواضع همگی در پی تامین منافع اسلام و ایران است که این برداشت  بسیار خوشبینانه است اما باز هم در مقایسه با رژیم مبارک میتوان امید داشت که به نفع اسلام باشد و روابط با فلسطینیان بهتر خواهد شد و همچنین روابط با رژیم صهیونیستی در بهترین شرایط هم باز هم مانند زمان مبارک نیست که همه چیز فدای روابط با اسرائیل شود.

محبيان افزود: ما از انتخابات مصر و آقای مرسی استقبال می کنیم زیرا نتیجه را به نفع امت اسلام می دانیم و معتقدیم اسلامگرایان در بدترین شرایط باز هم از مبارک بهتر هستند و امیدواریم جریان اخوان المسلمین بتواند فراتر از مرزهای مصر نیز قدرت را بدست گیرد البته در این راه باید مراقب روابط خود با اسرائیل باشند و در مقابل سلفی های ارتجاعی نیز مواضعی اصولی اتخاذ كنند تا مورد سوء استفاده استکبار جهانی قرار نگیرد .

عضو شوراي سردبيري روزنامه رسالت در بخش دوم سخنان خود در مورد انتخابات ریاست جمهوری در سال 92 اظهار داشت: در روزهای جاری خبرهایی از فعالیت اصلاح طلبان و حرکت آنها برای بدست گرفتن قدرت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 به گوش می رسد. ما در انتخابات پیشین وضعیتی را تجربه كرديم که باید مراقب باشیم چرا كه جریان اصلاحات تجربه 2 دوره ریاست جمهوری را دارد و در پایان این دوران با شکست از جریان اصولگرا ،بحرانهایی را در مقاطع مختلف زمانی ایجاد كرد.

وي در ادامه اين سناريوها را اينگونه تشريح كرد:اول منافع حداکثری یعنی در بهترین حالت یک کاندیدای شناخته شده معرفی گردد و رای هم بیاورد و قدرت را بدست گیرند، دوم منافع متوسط: در این سناریو افرادی که چهره شاخص و فعال و مارکدار بدون گرایش اصلاح طلبی و بیشتر در مسائل مدیریتی هستند، معرفی گردند و نظام نیز با قبول آنها موجب قدرت گرفتن اصلاح طلبان گردند که در این زمینه بر روی آقایان عارف و جهانگیری بحثهای فراوانی شده است و سوم منافع حداقلی که در این فضا به سمت نیروهای اصولگرایی بروند که اجازه تنفس به اصلاح طلبان را نیز بدهد.

محبيان تصريح كرد: از لحاظ کلی منافع حداکثری با توجه به پیشینه این طیف قابل اجرا نیست حتی در روزهای اخیر آقای عبدالله نوری که مواضع ناآرامی را دنبال می کند فعال شده و حتی اذعان داشته که آقای خاتمی دارای شجاعت لازم نیست و خودم اصلاحات را هدایت می کنم که با این دیدگاه سناریو اول دارای احتمال ورود بسیار کمی است. اما در موارد منافع متوسط و حداقلی در حال کار و تست بر روی افراد مختلف هستند.

وي همچنين افزود:‌البته دراین میان دو ذهنیت برای اصلاح طلبان وجود دارد یکی اینکه نظام نمی خواهد این افراد وارد شوند که این یک ذهنیت بسیار غلط است و دوم اینکه با خودشان فکر می کنند با توجه به اینکه در ایران رئيس جمهورها همیشه دو دوره انتخاب می شوند هم اکنون 8 سال است که اصلاح طلبان بیرون هستند اگر 8 سال دیگر بیرون بمانند مطمئنا دیگر ادامه فعالیت بدلیل دوری مردم از این طیف ناممکن می شود.

مديرعامل خبرگزاري آريا در ادامه گفت: ذهنیت اول به این دلیل غلط است که نظام با اصلاحات مشکلی ندارد و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اصولگرا باید اصلاح طلب باشد و اصلاح طلب بدون اصول هم نباید باشد و آنچیزی که مورد پذیرش نظام نیست خروج از مرزهای قانون است . همین نظام بود که آقای خاتمی را تائید کرد و وي 8 سال رئیس جمهور بود پس با اصلاحات مشکلی نیست.

مديرعامل خبرگزاري آريا ادامه داد: اشکال از اینجا بوجود میاید که برخی ها زیر بار حکم قانون نمی روند و این بدعت بسیار غلطی است چه اصولگرا باشند چه اصلاح طلب باشند بحث ورود اصلاح طلبان مهم نیست بلکه چگونگی ورود بسیار مهم است، نظام سیاسی کشور همیشه در پی حفظ قانون بوده است زیرا در غیر اینصورت روابط افراد با یکدیگر معنایی پیدا نخواهد کرد .

وي همچنين یکی از دلایلی که اکنون کشور دارای یک آرامش روانی است و مردم آزادانه بیرون می روند را امیدواری به قانونمداری دانست.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود:اگر در انتخابات گذشته موسوی در عین اعتراض تن به قانون می داد و نتیجه را می پذیرفت دیگر کشور دچار بحران نمی شد، کسی که رای می آورد نمی تواند ادعا کند که من فقط برای کسانی کار می کنم که به من رای داده اند بلکه آن فرد دیگر منتخب همه ملت است .

عضو شوراي سردبيري روزنامه رسالت گفت: اگر مردم و مسئولین از قانون تمکین کنند بسیاری از مشکلات حل می شود و به قول امام خمینی(ره) دیکتاتور کسی است که قانون را قبول ندارد.

محبيان خاطرنشان كرد: باید تفاوتی بین اصلاح طلب و برانداز وجود داشته باشد . کسی که نظام،امام خمینی و ولایت فقیه و رهبری را قبول ندارد دارای اهداف براندازی است اما کسی که خود را اصلاح طلب می داند یعنی چهار چوب نظام را قبول داشته و در پی رفع مشکلات است که این مسئله بسیار خوب و مورد تائید است . اما کسی نمیتواند ادعا کند که اصلاح طلب است اما به هیچ یک از موارد ذکر شده اعتقادی ندارد.

وي در ادامه افزود: جریان اصلاحات برای سال 92 می خواهد وارد شود این ورود هم خوب است و هم بد چرا كه اگر به روال قانونی این ورود انجام گیرد بسیار خوب است اما در مقابل قانون ایستادن بسیار بد است، نظام هیچگاه دغدغه ای برای ورود اصلاح طلبان ندارد. برخی از آقایان این توهم را داشتند که در انتخابات مجلس شورای اسلامی اگر وارد نشوند نظام ضربه خواهد دید و باید برای آنها فرش قرمز آماده نمود اما در عمل دیدیم که چنین نشد.

محبيان تصريح كرد: اين افراد باید صراحتا اعلام كنند که ما چهارچوب نظام و قانون را قبول داریم و نتیجه انتخابات را به هر صورت و قانونی می پذیریم.

وی در پایان اظهار داشت: به هر صورت آنچیزی که اهمیت دارد دیدگاههای ما چه در مواضع داخلی و چه خارجی نباید مبتنی بر توهم باشد و باید عاقلانه به مسائل نگاه کرد وقتی مسئله ای بر اساس مواضع عقلانی مطرح می شود، مردم نیز با روی باز آنرا می پذیرند حتی فردی که از لحاظ عقیدتی نیز ضعیف باشد مسائل عقلانی را خواهد پذیرفت .

اين استاد دانشگاه افزود: مهمتر از موضع عقل ،مواضع اخلاقی است زیرا ما مسلمانیم و در درجه اول باید اخلاق در تمامی مسائل رعایت شود . وقتی وارد انتخاباتی می شویم توسل به دروغ و بی انصافی چیزی جز تباهی ندارد و نباید طوری رفتار كنيم که گفته های ما، قبل از مسئولیت با بعد از آن تغییر پیدا کند وقتی این تغییر رخ می دهد نشاندهنده اینست که ملاک ما برای قبول چنین مسئولیتهایی خدا نبوده است زیرا در صورتیکه تعلق ما به معنویات باشد باران رحمت الهی خود بخود بر روی ما خواهد بارید . آنهایی هم که با مادیات قطع ارتباط می کنند ولی باز هم به معنویات روی نمی آورند دچار خودکش ذهنی و فیزیکی می شوند.

/س2 
برچسب ها: دیکتاتور ، قانون ، قبول
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار