به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از قم، باقر محمودی با اشاره به 130 مورد شیوع وبا در سال گذشته گفت: با شناسایی منشا این بیماری مبنی بر آبیاری سبزیجات با فاضلاب که از استانهای دیگر به قم وارد شده بود، این بیماری کنترل شد و امسال شیوع این بیماری به صفر رسیده است. وی یادآور شد: مصرف آب لیمو، گوجه فرنگی و سرکه در پیشگیری از بیماری وبا موثر است، زیرا به طور معمول میکروب وبا در محیط اسیدی و ترش از بین میرود.
وی با بیان اینکه بیماری سالک بومی استان بوده و به ویژه در نواحی قنوات و قمرود این بیماری به وفور مشاهده میشود خاطرنشان کرد: بیماریهای منتقل شونده آب و غذا و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از دیگر بیماریهای شایع در فصل گرماست.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان قم با اشاره به اجرای طرح جوندهکشی در دو سال متوالی گفت:امسال دو مرحله آن انجام شده و مرحله سوم و چهارم آن در ماههای آینده اجرا میشود تا بیماریهای بومی کاهش پیدا کند./س