وي افزود: گروه 1+5 در پايان مذاکرات استانبول 1 بيان کرد: ايران پيشنهادات ما را نپذيرفت اما پس از آن با نوشتن نامه به جليلي تلاش کردند تا راه مسدود شده اين مذاکرات را بگشايند و مسائل مطرح شده در 8 نامه ميان جليلي و اشتون سبب شکل گيري نشست استانبول 2 شد.
باقري با اشاره به اينکه در روند کاري اشتون از 4 نامه ابتدا تا انتها تفاوت عيني وجود داشت، خاطرنشان کرد: در ابتدا گروه 1+5 اعلام کرده بود که حاضر نيست در چهارچوب حقوق هسته اي ايران مذاکره کند در حالي که در نامه هاي بعدي، اعلام کرد ما به اين چارچوب ها احترام مي گذاريم و نکته دومي که تغيير رويکرد گروه 1+5 در آن بسيار محسوس است اين بود که اشتون در نامه هاي بعدي اعلام کرد ما به پيشنهاد هاي غيرهسته اي ايران احترام گذاشته وآن را در دستور کار قرار مي دهيم.
وي ادامه داد: همچنين تأکيد بر پذيرش رويکرد گام به گام و اصل عمل متقابل و تعهد بر عدم تکرار روند مذاکرات استانبول 1 و ابراز تأسف از اين روند از تغيير رويکردهاي گروه 1+5 و روند مذاکرات استانبول يک و استانبول 2 است که اين نکات، بستر لازم براي گفتگوي مجدد را فراهم کرد.
معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اينکه 1+5 پذيرفت که "ان پي تي" مبناي مذاکرات ايران باشد، تصريح کرد: استانبول 2 با دستاورد شکلي همراه بود؛ در آن روند جديدي براي مذاکرات آغاز شد و بر چهار محور موکد ايران در نامه ميان جليلي و اشتون تأکيد شد.
وي اظهار داشت: توافق مهم در اين مذاکرات اين بود که دور جديد گفتگوها براساس نگاه مشترک طرفين تدوين شود که در آن ايران پيشنهاد کرد براي دور جديد مذاکرات، فرايندي به طور مشترک تدوين شود که دستور کار مذاکرات ازجمله مولفه هاي اين فرايند است و نشست هاي ژنو هم براساس همين دستاوردها شکل گرفت.
باقري در ادامه افزود: ايران بر اساس ابتکار و منطقي روشن، به عرصه گفتگوهاي ژنو پا گذاشت و پيشنهادات ما دستور جلسه شد و طرف مقابل در اکثر موارد با ايران توافق کرد که اين بسته پيشنهادي داراي 5 بخش اصول راهنما، اهداف، موضوعات، ساختار و گام هاي متقابل تدوين شده بود.
وي با اشاره به اينکه طرف غربي در مذاکرات ژنو، جدي وارد نشدند گفت: تعلل طرف غربي سبب شد دستور کار جدي براي نشست بغداد تعيين نشود و در گفتگوي بغداد گروه 1+5 اعلام کرد ما پيشنهادي داريم که خواستار پذيرش از طرف ايران هستيم اما ايران د رمقابل آنان پيشنهادي ارائه کرد که داراي 5 اصل و مشتمل بر دو دور گفتگوها در ژنو بود.
باقري با اشاره به توافقات حاصل شده در مذاکرات بغداد خاطرنشان کرد: جمعبندي توافقات حاصله در بغداد اين بود که نشست کارشناسان و معاونين براي بررسي پيشنهادات ايران و 1+5 براي مذاکرات بررسي شود تا به دستور کار مشخصي براي دور بعدي مذاکرات برسيم.
وي افزود: اشميت از ابتدا در برگزاري نشست ها تعلل کرد اما ما خود اين موضوع را پيگيري کرديم و حتي چندين دور مذاکرات تلفني با اشميت برگزار شد و پس از آن هنگامي که برگزاري نشست مسکو در پرده اي از ابهام قرار داشت مذاکره تلفني اشتون و جليلي ازسوي طرف غربي مطرح شد که در آن اشتون تأکيد کرد "پيشنهاد 1+5 در بغداد روي ميز است" اما جليلي نپذيرفت و خواستار بررسي پيشنهاد دو طرف مذاکره کننده شد که در اين مذاکرات تلفني مقرر شد پيشنهادات 1+5 يعني 5 پيشنهاد ايران و يک پيشنهاد 1+5 در دستور کار مذاکرات مسکو قرار گيرد.
معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي در ادامه اين گفتگو با تشريح روند مذاکرات مسکو، گفت: اشتون در ابتدا خواستار نظر جمهوري اسلامي ايران درباره پيشنهاد 1+5 بود که پيشنهاد آنان مبتني بر غني سازي 20 درصد و 3 محور توقف غني سازي، تعطيلي فردو و انتقال مواد غني شده 20 درصد به خارج از کشور بود که اعلام کردند گام هاي متقابلي از جمله تأمين سوخت رآکتور تهران و غيره را بردارند.
وي با اشاره به ارائه نظر جمهوري اسلامي ايران و پيشنهادات آن از نظر محتوايي و شکلي بصورت دقيق و پاورپوينت براي 1+5 گفت: طرف ايراني در اين پيشنهادات نشان داد داراي منطق مستحکمي براي ارائه مطالب خود و انتقاد از نظرات و پيشنهادات 1+5 است.