در استفاده از ظروف یکبار مصرف هم سرما مضر است هم گرما

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک  سال‌هاست که مردم از عوارض و خطرات استفاده از ظروف یک‌بار مصرف پلاستیکی آگاهند اما نبود جایگزینی مناسب، آنها را به نوعی مجبور به استفاده از این ظروف می‌کرد. از سویی قیمت بالای ظروف یک‌بار مصرف گیاهی و تعداد کم مراکز توزیع آن، از دلایل عدم استقبال مردم است. وزارت بهداشت امیدوار است که با افزایش تولید، چنین معضلاتی برطرف شده و استفاده از ظروف سالم‌تر، برای مردم به نوعی عادت بدل شود.


با  توجه به افزایش آمار ابتلا به سرطان دستگاه گوارش در کشور«تصور غلطی است که مردم ما گمان می‌کنند تنها خوردن مواد غذایی با حرارت بالا، در این ظروف خطرناک است.  در حالی‌که استفاده از ظروف پلاستیکی یک‌بار مصرف، هم برای مواد خوراکی و به خصوص مایعات گرم مضر است و هم سرد.  گرما بر تولیدات پلاستیکی تاثیر می‌گذارد و موجب آزاد شدن مواد تشکیل‌دهنده آن می‌شود در حالی که در مورد سرما‌ تا به دمای انجماد نرسد مشکلی ندارد.  عادت بدی است که مردم ما دارند و بطری‌های آب یک‌بار مصرف را در فریزر می‌گذارند تا یخ بزند که این امر هم باعث آزاد شدن مواد سرطان‌زای تشکیل‌دهنده پلاستیک می‌شود. ما سال‌هاست که این موارد را به مردم گوشزد می‌کنیم اما متاسفانه مردم ما کمتر به سلامتی‌شان توجه دارند؛ ذایقه و خوش‌طعمی و راحتی برایشان از هر چیز دیگری مهم‌تر است. مواد تشکیل‌دهنده ظروف یک‌بار مصرف گیاهی، سلولز است و بدن آنزیمی برای تجزیه آن ندارد. برای هضم آن از باکتری‌ها کمک گرفته می‌شود که به سرعت دفع و پاکسازی اعضای داخلی بدن کمک بسیاری می‌کند:‌ «هرچند که مواد اولیه تشکیل‌دهنده ظروف یک‌بار مصرف گیاهی است اما کیفیت آنها اهمیت خاصی دارد. استفاده از آنها، چنانچه حتی اگر به آزاد شدن مواد تشکیل‌دهنده منجر شوند، ضرری برای انسان و دستگاه گوارش ندارد./س

برچسب ها: ظروف ، یک بار مصرف ، مضرات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.