پرويز مشرف رئيس جمهور سابق پاکستان در سخناني اظهار داشت آمريکا به کشورش پشت کرده است.


به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري رويترز ؛  مشرف درباره نظرسنجي اخير که نشان مي دهد سه چهارم پاکستاني ها آمريکا را دشمن خود مي دانند گفت به نظر من مسائل بين آمريکا و پاکستان از سال هزار و نهصد و هشتاد و نه شروع شد. تا آن زمان پاکستان در اردوگاه غربي ها بود و ما در کنار آمريکايي ها، عليه شوروي در افغانستان مي جنگيديم. آمريکا با کمک ما جنگ سرد را پيروز شد ولي بعد از آن، آنچه که روي داد جاي سوال بود.

مشرف تصريح کرد آمريکا سياست خود را در قبال پاکستان تغيير داد، پاکستان و افغانستان را بدون اينکه فکري براي ايجاد آشتي براي بين مجاهدان بکنند و از جنگ بين آنان جلوگيري کنند، به حال خود رها کرد. در نهايت قتل بن لادن در سرخط عناوين خبرها جاي و بعد از آن نيز کشتار بيست و چهار سرباز پاکستاني صورت گرفت.

 همچنين حملات آمريکا با هواپيماهاي بدون سرنشين نيز غير نظاميان بسياري را در پاکستان کشته است.

رئيس جمهور سابق پاکستان درباره نارضايتي مردم پاکستان از نحوه برخورد دولت و غرب با مساله تروريسم گفت من شکي ندارم که در پاکستان، بيشتر مردم ميانه رو هستند و طرفدار طالبان نيز به شمار نمي آيند. همچنين اين مردم خواستار افراط گرايي در جامعه پاکستان نيز نيستند و نمي خواهند کشورشان طالباني شود. با اين حال، استفاده طالبان و بخصوص شبکه حقاني از حساسيت هاي پاکستاني ها، موضوعي است که آمريکايي ها بايد درک کنند.

 آنچه که در حال حاضر در افغانستان که محل فعاليت هاي عمده دستگاه هاي اطلاعاتي هند به شمار مي آيد، همواره عليه منافع پاکستان بوده است. آمريکا براي بعد از دو هزار و چهارده که مي خواهد از افغانستان خارج شود، چه تضميني به پاکستان مي دهد که فعاليت ضد پاکستاني در افغانستان که هندي ها آن را تشويق مي کنند، روي ندهد. آنچه که در حال حاضر پاکستان انجام مي دهد، دفاع از منافع خود است.

وي تصريح کرد زماني که هند مي خواهد نقش بيشتري را در افغانستان بازي کند، پاکستان آن را عليه منافع خود مي داند. آيا آمريکا نيز انتظار دارد که پاکستان در همين راستا حرکت کند، طبيعي است که پاسخ منفي خواهد بود.

مشرف درباره علت احتمالي تغيير ديدگاه آمريکا از پاکستان به هند گفت البته اقتصاد يک سوي اين مساله است ولي بازي بزرگتر و واقعيت ژئواستراتژيکي عمده تر يعني چين نيز مطرح است که به عنوان قدرتي نظامي و اقتصادي، در حال گسترده تر کردن فعاليت هاي خود است. از اين رو شايد آمريکايي ها بخواهند با اين کار، هند را مهار کنند. از اين رو اين مسائل را بايد در چارچوب ژئواسترتژيک ارزيابي کرد.
برچسب ها: مشرف ، آمریکا ، پاکستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار