آیا می دانستید که انسان هر روز 15 هزار بار پلک می زند و این که چشم او در سن 7 سالگی به بلوغ کامل می رسد.

به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاران، چشم انسان یکی از اعضای بسیار مهم و حیاتی بدن انسان است که حس بینایی ما به طور کامل به آن وابسته است. عضوی کوچک، زیبا و بسیار مهم که به ما حس بینایی را می دهد و کمک می کند تا جهان اطراف خود را ببینیم. اما شاید حقایقی در مورد چشم وجود داشته باشد که شما از آنها اطلاع نداشته باشید. در این مقاله شما را با تعدادی از این حقایق آشنا می کنیم.


همه در سن بالا به عینک مطالعه نیاز دارند

حقیقت این است که در سنین بالا اعضای مختلف بدن انسان توانایی سابق خود را نداشته و کم کم رو به ضعف می روند. در سنین بالای 40 یا 50 سال سلولهای بینایی شما کم کم رو به ضعف می روند و شما با توانایی تمرکز بر روی نوشته ها و یا جزئیات اشیاء را از دست می دهید. پس بهتر است تا در این سنین از عینکهای مطالعه استفاده کرده و بیش از حد به چشمان خود فشار وارد نکنید.

لنزهای سریع چشم

آیا می دانید که لنزهای چشم شما از هر لنز دیگری در جهان سریعتر واکنش نشان می دهد و می تواند بر روی اشیاء مختلف به سرعت متمرکز شود. یک بار به اشیاء مختلف در اطراف خود دقت کنید و سپس فکر کنید که در جریان این نگاه کردن چند بار به مسافتهای گوناگون خیره شده اید و چشم شما با چه سرعتی این کار را کرده است. حال این سرعت را با لنزهای دوربین مقایسه کنید تا به سرعت چشم های خود پی ببرید.

بلوغ چشم در 7 سالگی

در سن 7 سالگی رشد و تکامل چشم انسان به تکامل می رسد و به چشم یک فرد بالغ خواهد بود. به هیمن دلیل است که باید بیماری هایی همچون تنبلی چشم قبل از سن 7 سالگی شناسایی و درمان شوند. پس از رسیدن به این سن و بلوغ کامل چشمی هر مقدار درمان نیز موثر نخواهد بود.

15 هزار بار پلک زدن در روز

پلک زدن اقدامی است که در طول روز بارها و بارها به صورت آگاهانه و یا بی اراده توسط انسان صورت می گیرد. دانشمندان معتقد هستند که انسان در طول روز در حدود 15 هزار بار پلک می زند. این اقدام از آن جهت بسیار مهم است که در هر پلک زدن سطح چشم شما ضد عفونی شده و عوامل بیماری زایی که ممکن است بر روی سطح چشم شما وجود داشته باشند از بین می روند.

دیابت نوع 2 و چشم

این گونه از بیماری دیابت معمولا در سنین بالاتر خود را نشان می دهد و فرد مبتلا در بسیاری از موارد از ابتلا خود به این بیماری نیز بی اطلاع است. وضعیت رگهای خونی در پشت کره چشم انسان می تواند یکی از نشانه های ابتلا به این بیماری باشد. یکی از دلایلی که پزشکان اصرار دارند تا افراد در سنین بالا مرتبا به چشم پزشکی مراجعه کنند همین مسئله تشخیص دیابت نوع دوم است.

بینایی و مغز

حقیقت این است که آن چیزی را که ما می بینیم چشم نمی بیند و بلکه مغز ما است که آن را می بیند. چشم در حقیقت یک وسیله عبور دهنده اطلاعات به مغز از طریق حسگرهای موجود در درون خود به بخشی از مغز است که وظیفه آن تحلیل داده ها و به وجود آوردن تصویری است که ما می بینیم.


جنس اشک

آیا می دانید که اشک انسان از چه چیزی درست شده است؟ در حقیقت اشک انسان از ترکیب 3 ماده آب، چربی و مخاط تشکیل شده است و همچنین دارای مواد ضد عفونی کننده نیز است. در صورتی که بدن انسان هر کدام از این 3 ماده را کم داشته باشد، بدن ناچار است با فشار به سایر بخش ها این مواد را تولید کرده و اشک که محصول نهایی ترکیب آنها است را تولید کند. در غیر این صورت چشم انسان خشک شده و از بین می رود. / ق پ

برچسب ها: چشم ، اشک ، انسان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.