كشف كودتا در پایگاه شهید نوژه همدان (1359 ش)
از اولين روز پیروزی انقلاب اسلامي ايران، استكبار جهاني كه منافعش به خطر افتاده بود، تلاشهاي وسيعي را براي سرنگوني اين نظام مقدس آغاز كرد. آنان با حمايت از مزدوران ضدانقلاب درصدد كودتا و فتح تهران بودند، زيرا تصور ميكردند كه همانند كودتاي 28 مرداد 1332، قادر به تجديد قدرت خود خواهند بود. اين مزدوران وطنفروش در روز نوزدهم تيرماه 1359 قصد داشتند تا با كمك نفوذيهاي خود فروخته در پايگاه هوايي شهید نوژه همدان، كودتايي را عليه نظام اسلامي انجام دهند.
آنان با به كارگيري امكانات وسيع مالي، 12 تيم عملياتي، تعدادي راهنما و چندصد تن از عشاير ايل بختياري، جهت يورش به پايتخت آماده شدند. هنگامي كه خلبان مأمور حمله به بيت حضرت امام خميني(ره) اين موضوع را با مادر خويش مطرح ميكند، با عكسالعمل شديد وي روبرو ميگردد. خلبان در انجام اين عمل دچار ترديد شده و شخصاً به حضور آيتاللّه خامنهاي ميرود و عمليات را افشا مينمايد. به اين ترتيب و با پيگيري مسئولان بلندپايه نظام، كودتاي براندازي، خنثي و عوامل آن دستگير يا فراري و رسوا شدند.
رحلت آيت اللَّه "مرتضي مظاهري نجفي" (1368 ش)
آيت اللَّه شيخ مرتضي مظاهري نجفي در سال 1277 ش در اصفهان به دنيا آمد. وي مقدمات و سطوح را در محضر علماي بنام اصفهان آموخت و در 23 سالگي براي ادامه تحصيل به نجف مهاجرت نمود. در آن جا از محضر حضرات آيات سيدابوالحسن اصفهاني، ميرزاي ناييني، آقاضياءالدين عراقي، سيدابوتراب خوانساري و محمد جواد بلاغي استفاده نمود و به درجه اجتهاد دست يافت و سپس به اصفهان آمد و در مسجد شيخ لطفاللَّه، اقامه جماعت کرد. نَهايةُالمَؤمول در شرح كفاية الاصول، رساله استدلاليه در مسائل فقهيه، معارف رجالي و... از جمله آثار ایشان است. اين فقيه رباني سرانجام در 19 تير 1368 ش، در 91 سالگي در اصفهان وفات يافت.
تجاوز روس ها به شمال ايران و قتل و غارت روستاها (1287 ش)
در 19 تير 1287، يك كاپيتان روسي به بهانه اين كه اسبش به خاك ايران فرار كرده، به همراه شش سرباز روسي وارد خاك ايران شدند و دو ايراني ساكن در آن منطقه را كشتند. اقوام كشته شدگان نيز به انتقام از اين رفتار وحشيانه، كاپيتان روسي و دو همراه او را كشتند. روسها كه دنبال بهانه بودند، پس از آگاهي از ماجرا، به روستايي در بين مرز دو كشور حمله كردند و پس از كشتن 37 تن از مردم بيگناه، 135 خانه را به آتش كشيدند و سپس به غارت روستا پرداختند. چهار روز بعد، روستاهاي ديگري را نيز غارت كرده و پس از كشتن چهل تن از مردم، 350 خانه ديگر را آتش زدند. ابعاد اين فاجعه و جنايت به حدي وسيع و دردناك بود كه محمدعلي شاه دستور داد تا مراسم جشن تولد او را تعطيل كرده و هزينههاي آن را صرف مردم خسارت ديده كنند.
آغاز انتشار روزنامه اطلاعات در تهران (1305 ش)
انتشار روزنامه اطلاعات از عصر روز يکشنبه ۱۹ تير ۱۳۰۵ در تهران آغاز شد. این روزنامه قديميترين روزنامه ايران است. اطلاعات در آغاز فقط دو صفحه داشت و تيراژ آن ۵۰۰ نسخه بود؛ اعضاي کادر آن نيز بهجز سرپرست و مدير روزنامه، فقط دو نفر بودند. به تدريج اين مرکز گسترش يافت و با گذشت زمان، محدودهي کارش از انتشار يک روزنامه بسيار فراتر رفت تا آن حد که بهصورت يکي از بزرگترين مؤسسههاي فرهنگي خاورميانه درآمد.
اين روزنامه نخستين مبتکر توزيع روزانه از طريق پست در محل مورد نظر مشترک و در کوتاهترين زمان ممکن شناخته ميشود که با بيش از ۷۵۰ نمايندگي، اطلاعات را تا دورترين نقاط ايران توزيع ميکنند. با پيروزي انقلاب اسلامي ايران، مؤسسههاي اطلاعات و کيهان براساس حکم دادستاني انقلاب مصادره شدند و در اختيار بنياد مستضعفان قرار گرفتند؛ سپس از اوايل سال ۱۳۵۹، نمايندگاني از سوي امام خميني (ره) براي اداره اين دو مؤسسه بزرگ مطبوعاتي منصوب شدند.
رحلت حكيم بزرگوار "شيخ محمد علي زاهد قمشه اي" معروف به "ابوالمعارف" (1332 ش)
شيخ محمدعلي زاهد قمشهاي معروف به ابوالمعارف در حدود سال 1250ش در شهرضا (قمشه) در استان اصفهان به دنيا آمد. وي پس از فرا گرفتن مقدمات در زادگاه خود، به اصفهان رفت و در محضر بزرگاني مانند جهانگير خان قشقايي، آخوند ملامحمد كاشاني و ديگر بزرگان به آموختن فقه، فلسفه، حكمت و عرفان پرداخت. شيخ محمدعلي سپس به سير و سلوك در آفاق و انفس روي آورد و حدود چهل سال در ممالك مختلف اسلامي از قبيل عربستان، كويت، بحرين و عراق به سير و سياحت مشغول شد.
وي پس از اين سفر و مصاحبه با بزرگان اهل دانش و عرفان، به ديار خويش
روي نهاد. او در آنجا به تدريس و تربيت همت گماشت كه
حكيم محييالدين مهدي الهي قمشهاي از جمله شاگردان اوست. از خدمات ارزنده شيخ
زاهد، تاسيس مدارس جديد و خدمات فرهنگي در شهرضا بود كه به دليل تلاش وي در نشر
معارف اسلامي به ابوالمعارف ملقب شد. اين حكيم الهي سرانجام در نوزدهم تيرماه
1332ش در 82 سالگي در شهرضا وفات يافت و در همان شهر به خاك سپرده شد.
درگذشت "كيم ايل سونگ" رهبر اسبق كره
شمالي (1994
كيم ايل سونگ رهبر كره شمالي در 15 آوريل 1912 به دنيا آمد. وي در كودكي هنگامي كه كره در اشغال ژاپن بود به چين مهاجرت كرد و در جنگ چينيها عليه ژاپن شركت نمود. اين مبارزه بيست سال به طول انجاميد و كيم ايل سونگ در اين زمان، كرهايهاي تبعيدي منچوري چين را، عليه ژاپنيها سازمان داد. كيم ايل سونگ براي اولين بار زماني شهرت يافت كه در سال 1936م به فرماندهي يك گروه چريكي، به ژاپنيها حمله كرد و دويست تن از آنان را كشت و شهري را براي چند ساعت به تصرف خود درآورد. خبر اين پيروزي به سرعت در سراسر كره پيچيد و ژاپنيها براي مرده و زنده او جايزه تعيين كردند. او كه در دهه 1930 چندين بار به مسكو رفته و تعليمات نظامي و سياسي ديده بود، همزمان با پايان جنگ جهاني دوم و با حمايت مسكو در اوت 1945 به سرزمين خود بازگشت و در جريان كنگرهاي در سال 1948م به رياست نخستين دولت حكومت خلق كره انتخاب شد.
در سال 1950م به جنوب شبه جزیره لشكر كشيد و جنگ خونين سه سالهاي به راه انداخت. وي در اين جنگ از حمايت بلوك شرق برخوردار بود و امريكا و متحدينش نيز از كره جنوبي حمايت ميكردند. وي در طول حكومتش مجبور بود با دو غول كمونيستي -چين و شوروي- دو همسایه جنوبی و شمالی اش، همزيستي مسالمتآميز داشته باشد. وي همچنين در جريان تجاوز رژيم بعث عراق به جمهوري اسلامي ايران، اين تجاوز را محكوم كرد و با دعوت از سران جمهوري اسلامي ايران، حمايت خود را از ايران اسلامي اعلام نمود. كيم ايل سونگ سرانجام پس از 46 سال حكومت، در نهم ژوئيه 1994م در 82 سالگي درگذشت و فرزندش كيم جونگ ايل به عنوان رهبر كره شمالي برگزيده شد.
وقوع غزوه "بني مُصْطَلَقْ" به فرماندهي پيامبر بزرگ اسلام(ص)(6 ق)
بنيمُصْطَلَقْ تيرهاي از قبيله خُزاعه بودند كه با قريش هم جوار بودند. آنان قصد داشتند با تهيه سلاح و نيرو، مدينه را به محاصره درآورند. پيامبر اسلام(ص) همچون مواقع ديگر، براي خاموش كردن نطفه فتنه، با ياران خود به سوي قبيله بنيمصطلق حركت كرد و در كنار چاه "مريسيع" با آنان روبرو گرديد و پس از نبردي، سپاه دشمن را پس از دادن 10 كشته متفرق کرد.
مرگ "ارنست همينْگْوِيْ" (1961م)
اِرنست ميلر هِمينگوِي در 21 ژوئيه 1898م در ايالت شيكاگو امريكا
متولد شد. وي از كودكي، شروع به نوشتن مقالات ادبي و داستان در روزنامهاي كه خودِ
شاگردان، آن را اداره ميكردند، نمود. او پس از پايان تحصيلات خود، با عنوان خبرنگار
جنگي در جنگ جهاني اوّل شركت کرد و مدال هم گرفت. همینگوی با نوشتن رمانهايى چون
خورشيد همچنان ميدمد و وداع با اسلحه و زنگها براي كه به صدا در ميآيند شهرت بسیاری کسب کرد.
اكثر داستانهاي همينگوي با مرگ سر و كار دارد و قهرمانان آن، با تلاشهای
زياد، با مرگ روبه رو خواهند شد. وي در بيشتر داستانهاي خود نتيجه ميگيرد كه
انسان نبايد در كردار و رفتار خود حتي يك حركت برخلاف قانون انجام دهد چرا كه
قانون، نقضْ ناكردني است.
وي اعتقاد داشت كه براي نويسنده نيز سبكي وجود دارد كه صورت قانون
پيدا ميكند و او نبايد حركتي بيفايده انجام دهد تا آسيب ببيند. وي در زمان حيات
خود به شهرت و افتخار افسانهاي دست يافت و با دريافت جايزه نوبل ادبي در سال
1954م به خاطر نگارش كتاب پيرمرد و دريا، از نفوذي گسترده در ميان نويسندگان
برخوردار گشت. همينگوي علاقه مفرطي به شكار داشت و اغلب اوقات به اين كار مشغول
بود تا اينكه در نهم ژوئيه 1961 در حالي كه مشغول تميز كردن تفنگ شكارياش بود،
گلولهاي شليك شد و به زندگياش خاتمه داد. بدين ترتيب ماجراي مرگ پدرش پس از 23
سال تجديد گرديد. اكثر آثار همينگوي به فارسي ترجمه شده است.
آغاز دوباره جنگ ميان اعراب و اسرائيل پس از تشكيل رژيم صهيونيستي (1948م)
در 9 ژوئيه 1948م، پس از يك ماه آتشبس، بار ديگر جنگ ميان اعراب و رژيم صهيونيستي آغاز شد. اين جنگ در پي تأسيس رژيم صهيونيستي در چهاردهم ماه مه 1948م آغاز شد و به درخواست شوراي امنيت سازمان ملل، در ماه ژوئن آتش بس برقرار گرديد. صهيونيستها در مدت نزديك به يك ماه آتش بس، سلاحهاي فراواني از حاميان غربي خود به ويژه امريكا دريافت كردند و با آغاز مجدد جنگ در اين روز، ميزان موفقيت خود را افزايش دادند. گروههاي مسلح صهيونيستي، درخواست آتش بس مجدد شوراي امنيت را نيز هنگامي پذيرفتند كه به اهداف خود رسيده بودند. در نهايت، قرارداد متاركه جنگ در ژانويه سال 1949م در حالي امضاء شد كه در اين زمان، 78 درصد از خاك فلسطين به اشغال صهيونيستها درآمده و 750 هزار فلسطيني آواره شده بودند.
عمليات قدس 3 در دهلران توسط سپاه (1364 ش)
برخي از رويدادهاي 9 جولای
1746: ناوگان فرانسه هم براي گرفتن سهمي از هند وارد «پنديچري Pondicherry» اين اين سرزمين شد. بعدا ميان فرانسه و انگلستان بر سر استعمار هند زد و خورد شد و فرانسويان ميدان رقابت را ترك كردند.
1850: سيدعلي محمد شيرازي معروف به «باب» كه در زندان چهريق آذربايجان محبوس بود به تصميم ناصرالدين شاه كه تازه به سلطنت رسيده بود در 31 سالگی اعدام شد.
1887: «ساميوئل اليوت موريسون» تاريخدان به دنيا آمد.
1893: نخستين عمل جراحي روي قلب انجام گرفت. اين عمل معروف به عمل جراحي قلب باز توسط دكتر «دانيل ويليامز» صورت گرفت.
1951: ترومن رئيس جمهوري وقت آمريكا شش سال پس از پايان جنگ جهاني دوم، از كنگره اين كشور خواست كه به حالت جنگ با آلمان پايان دهد!.
1963: موافقت نامه ايجاد فدراسيون مالزيا مركب از مالايا، سنگاپور، ساراواك، و بورنئوي شمالي (مستعمرات سابق انگلستان) امضاء شد و دولت اندونزي بلافاصله نسبت به آنها ادعاي ارضي كرد. بعدا سنگاپور از اين فدراسيون جدا شد و به صورت کشوري مستقل درآمد.