به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران'خوزستان محمد باقر الفت' در دیدار مسئولان قضایی دادگستری استان خوزستان و مدیران ادارات با آیت الله شفیعی نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری، اظهار داشت: راهبرد اصلی قوه قضاییه توجه به علوم انفورماتیك در جهت كاهش اطاله دادرسی، افزایش امنیت و جلوگیری از صدور آرای ضعیف می باشد.
وی افزود: ازاین رو زیرساختهای الكترونیكی لازم فراهم شدوازاین پس مردم می توانند در هر لحظه با ورود به سیستم مدیریت پرونده ها (cms) و از طریق سایت اینترنتی قوه، شكواییه و دادخواست خود را ارائه نمایند و ظرف 24 ساعت شكواییه یا دادخواست به شعبه مربوط ارجاع داده خواهد شد.
وی با بیان این كه تا پایان برنامه پنج ساله توسعه، امضای الكترونیكی باید در ادارات نهادینه شود، ادامه داد: دادگستری استان خوزستان تا حدود زیادی این هدف را محقق كرده و سیستم اداری آن تا حدود زیادی از روش مكتوب فاصله گرفته و به امضای الكترونیكی نزدیك شده است.
الفت تصریح كرد: با حمایت های استانداری خوزستان، فیبرنوری درتمامی حوزه های قضایی خوزستان برقرار شده است و هم اكنون سیستم مدیریت پرونده در سطح استان پیاده شده است.
وی گفت: استان خوزستان سال گذشته از میان دادگستری های كشور، رتبه اول را در بخش اتوماسیون كسب كرد.
الفت افزود: هم اكنون سیستم ویدئو كنفرانس در سراسر استان اجرایی شده است كه این مساله در گسترش و سهولت آموزش و كاهش هزینه های برگزاری كلاس های آموزشی نقش موثری دارد.
وی با اشاره به فعالیت های انجام شده در بخش عمرانی گفت: هم اكنون 50 هزار متر فضای اداری در استان خوزستان ایجاد شده و یا در دست تكمیل است و در بخش رفاهی نیز پروژه هایی در دست مطالعه و ساخت می باشد.
رئیس دادگستری استان خوزستان تصریح كرد: امنیت موضوعی نیست كه تنها صحبت كردن در مورد آن كافی باشد بلكه، باید در سطح جامعه احساس شود. خوزستان استانی مهاجر فرست است و این می تواند یكی از شاخص هایی باشد كه فضای غیر امنیتی را ترسیم می كند؛ اما، در سال های اخیر به ویژه در سال 90، این مساله روند معكوس به خود گرفته است.
الفت افزود: در اواخر سال 90، شهرداری اهواز سه پروانه احداث ساختمان بالای 20 طبقه با كاربرد تجاری در این شهرستان صادر كرده است و این امر نشانگر تمایل به سرمایه گذاری و فعالیت تجاری در این شهر می باشد.
وی ادامه داد: محوطه سازی های شهرداری و احداث پارك ها نیز نشان از این دارد كه مردم برای گذراندن ساعاتی در پارك، منازل خود را با خیال آسوده ترك می كنند.
الفت با بیان این كه امنیت در استان با سرعت بالایی در حال تحكیم است، اظهار داشت: البته این مسائل مانع از آن نمی شود كه ما از اقدامات خود دست برداریم، برای مثال با فعال شدن بخش اجرای احكام، آمار زندانیان به 14 هزار و 300 نفر رسیده است كه متاسفانه فضای كافی و مناسب برای نگهداری این افراددر استان وجود ندارد؛ در همین راستا ایجاد زندان های بزرگتر و مجهزتر یكی از اقدامات در دست اجرای دستگاه قضایی در استان خوزستان می باشد.
رئیس كل دادگستری استان خوزستان گفت: تاكید رئیس قوه قضاییه برقراری ارتباط بین مراجع قضایی و فقهی، و استحكام بخشیدن به این روابط به منظور حفظ سلامت دستگاه و عدم انحراف از مسائل دینی است.
الفت خطاب به آیت ا... شفیعی اظهار داشت: حضور روحانیون در كنار دستگاه قضایی این اطمینان را در مردم ایجاد می كند كه دادگستری طبق موازین شریعت اسلام و فقه جعفری اداره می شود.
وی افزود: دادگستری استان خوزستان در سال گذشته در چهار محور اتقان احكام، جلوگیری از اطاله دادرسی، توجیه ارباب رجوع و صدور به موقع احكام، جایگاه بسیار خوبی در قوه قضاییه به دست آورد و با وجود افراد با فضیلت و قضات باتجربه، امروزه به جایگاه واقعی خود دست یافته است. /س