یک پژوهشگر جوان گفت: رسانه‌های جمعی به ویژه صداو سیما تاثیر مستقیم بر میزان تعامل اقوام و ادیان دارند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه علی قهرمان در سمینار تعامل اقوام، ادیان، مطبوعات و رسانه که در تالار شمس ارومیه برگزار شد ضمن ارائه مقاله خود اظهار داشت: اقوام تشکیل‌دهنده ملت ایران از یک هویت قومی برخوردار هستند که در زبان‌ها، گویش‌ها، آداب و رسوم، رفتار و کردار و در فرهنگ و هنر قومی و محلی آنها متبلور است.

وی ادامه داد: هرچند همه این اقوام ایرانی بوده و مولفه‌های مختلف ملت ایران را تشکیل می‌دهند که بیانگر تعلق ملی آنها است اما هویت قومی آنها به ویژه در زمینه فرهنگی و زبانی پایه کشور چندفرهنگی و چندزبانی ایرانی را می‌سازد.

این پژوهشگر اضافه کرد: بافت قومی متنوع ایران تاثیر خود را در زبان، ادبیات، آداب و رسوم و حتی در ترکیب و سیمای ملی ایرانیان نهاده است و از طرفی آذربایجان غربی را با توجه به تنوع قومی که در آن وجود دارد می‌توان مجموعه‌ای از اقوام مختلف اعم از ترک، کرد، آشوری، ارمنی، زرتشتی و ... دانست.

وی بیان داشت: سوال اصلی پیرامون تاثیر برنامه‌های صدا و سیما در همگرایی قومی است که باید در مورد آن بررسی صورت بگیرد و تاثیر برنامه‌های رادیو و تلویزیون به عنوان رسانه ملی بر میزان تعامل، انسجام، همگرایی افراد و اقوام مختلف ایران بررسی شود.

قهرمان اظهار داشت: در تحقیقی که بر روی افراد و اقوام مختلف استان به عمل آمده این نتیجه حاصل شده است که میزان مشاهده برنامه‌های رادیو و تلویزیون توسط افراد رابطه مثبت و معنی‌داری با متغیرهای "باورهای دینی مشترک"، "هویت ملی اقوام"، همزیستی مسالمت‌آمیز و "رشد فرهنگ مشارکت" اقوام دارد.

گفتنی است تحقیقی که در سمینار به سمع و نظر مخاطبان رسید حاصل تلاش علی قهرمان و امیرعلی اکبری است./س

برچسب ها: تعامل ، پژوهشگر ، ادبیات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.