استاد محسن غفارپور، روانسنج و عضو سازمان روانشناسی و مشاوره در تعریف عزت نفس به
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: عزت نفس احساس ارزشمند بودن است. این که مجموعه ای از احساسات، تجربیات و عواطف فرد به او این حس درونی را بدهد که فرد خودش حس کند آدم ارزشمندی است و فرد منفوری نیست.
وی در ادامه اظهار کرد: فردی که عزت نفس بالایی دارد از ویژگی های زیر برخوردار است:
** 1- خودش در زندگی مستقل عمل می کند به عنوان مثال فردی که نمی تواند به راحتی مثلاً یک کفش برای خودش بخرد از عزت نفس پایینی برخودار است زیرا نمی تواند مستقلاً عمل کند.
** 2- مسئولیت پذیری ** 3- رضایت از موفقیتهایی که در زندگی کسب کرده است فرد با عزت نفس بالا از موفقیتهای زندگی خود راضی است مثلاً به مدرک تحصیلی که گرفته یا پیشرفتی که در زندگی کسب کرده است افتخار می کند.
**4- در موقعیتهای مبهم و نامشخص دوست دارند وارد شوند مثلاً دوست دارند آموزش جدید را یادگیری و دوست دارد وارد شرایط شود
**5- احساسات خود را به راحتی نشان می دهد هنگامی که ناراحت است گریه می کند و در زمانی که خوشحال است می خندد از نشان دادن احساساتش خجالت نمی کشد . برخی افراد هنگامی که گریه می کنند خجالت می کشند که این نشان دهنده عزت نفس پایین است.
**6 – راحت با ناکامی ها کنار می آیند افرادی که عزت نفس پایین دارند نمی توانند با سختی ها و ناکامی ها کنار بیایند.
**7- به راحتی به اشتباهات خود اقرار می کنند عزت نفس باعث می شود فرد به اشتباهات و نقص های خود اقرار کند و در جهت رفع آنها برآید بدون این که احساس ضعف و ناکامی کند.
**8- و مورد آخر اینکه افرادی که دارای عزت نفس بالا هستند به راحتی دیگران را تحت تاثیر قرار می دهند فرد با عزت نفس بالا قدرت تاثیر بر دیگران را دارد و خودش می داند که می تواند با حرف هایش دیگران را تحت تاثیر قرار دهد./عط