به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه، کتال محسنی در نشست علمی اجرایی "بیخطرسازی پسماندهای پزشکی" که در سالن اجتماعات هتل پارک ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: باید محیطبانها نیز مانند سایر افراد فعال در چرخه ساماندهی پسماند به این مبحث وارد شده و ایفای نقش کنند.
وی بر لزوم ایجاد بانک اطلاعاتی جامع پسماند اشاره کرد و گفت: باید در سازمان محیط زیست با همکاری سایر دستگاههای اجرایی این مبحث عملیاتی شود و برای جامه عمل پوشاندن به این موضوع همکاری اقشار مختلف جامعه به ویژه محیطبانها جلب شود.
وی ادامه داد: حفظ سلامتی و بهداشت محیط زیست، اطمینان از مدیریت اجرایی مناسب، ایجاد رویه مناسب و ضابطهمند از مهمترین اهداف این سازمان برای کنترل بهداشت محیط قلمداد میشود از طرف دیگر افرادی که نسبت به تاسیس مرکز درمانی مبادرت میکنند باید برنامه مدیریت اجرایی پسماند خود را به تایید وزارت بهداشت برسانند.
محسنی در برشماری عوامل موثر در کنترل و دفع بهینه پسماندها گفت: اتحاد و ایجاد مدیریت یکپارچه، آموزش و توانمندسازی جامعه هدف، استفاده از ظرفیتها و خدمات دانشگاهی، جمعآوری اطلاعات و دادههای پایش، تدوین شاخصهای بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی منجر به کنترل اوضاع و کاهش آسیبهای ناشی از پسماند میشود.
مدیرکل دفتر پایش سازمان محیط زیست برخورد قاطع با متخلفان را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: مخلوط کردن پسماندها، تخلیه، پخش آنها در محیط یا فروش، استفاده و بازیافت پسماندهای بیمارستانی ممنوع است از طرف دیگر تولیدکنندهها و واردکنندهها باید مشخصات، مقدار و نحوه مدیریت پسماند را در اظهارنامه دستگاه زیرمجموعه خود اعلام کنند که در غیر اینصورت به مجازاتهای مقرر محکوم میشوند./س