به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ارومیه ، کتال محسنی در نشست علمی اجرایی"بیخطرسازی پسماندهای پزشکی" که در سالن اجتماعات هتل پارک ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: این موضوع را تاکنون به خوبی مدیریت نکردهایم، پس با توجه به اینکه آلودگیها اثرهای مخربی در محیط زیست بر جای میگذارد باید برای جبران عقبماندگیهای ایجاد شده تلاش شود و کمبودهای موثر در این موضوع را رفع کرد.
وی تصریح کرد: مواردی مانند کمبود امکانات، اعتبار و نیروی متخصص مشکلاتی را در مدیریت این موضوع به وجود آورده است ولی در این میان مهمترین مسئله عدم جدیت در انجام دادن امور محوله است پس باید در این راستا برنامهریزی و سیاستگذاری انجام بگیرد.
محسنی ادامه داد: در کشورمان قوانین، آییننامه و ضوابط بسیاری برای کنترل پسماندها به ویژه پسماندهای بیمارستانی تدوین شده است زیرا به دلیل وجود تنوع و گستردگی دامنه آن، اثرات مخرب زیادی در سلامتی بر جای میگذارد پس باید در راستای عملی کردن این قوانین گام برداشته شود.
وی با بیان اینکه یک درصد زبالههای شهری را پسماندهای عفونی تشکیل میدهد، اضافه کرد: در کشور ما به ازای هر تخت بیمارستانی حدود سه کیلوگرم زباله تولید میشود که 20 تا 30 درصد آن عفونی است ولی در کشورهای توسعهیافته جهان فقط در حد چند صد گرم، تخت بیمارستانی زباله تولید میکند.
وی لزوم اعمال مدیریت یکپارچه در حوزه ساماندهی پسماندها را مورد توجه قرار داد و اضافه کرد: در برنامه چهارم و پنجم توسعه کشورمان در این حوزه دستورالعمل و قوانین بسیاری وجود دارد که باید از طریق جلب همکاری عمومی برای اجرای آنها بیش از پیش تلاش شود./س