نقشی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز افزود: شنبليله گياهي است علفي به ارتفاع 10 تا 50 سانتي متر با گل هايي منفرد و به رنگ روشن كه رنگ ميوه هاي آن زرد تا قهوه اي است.
وی تصریح کرد: شنبليله يك داروي گوارشي تلخ بوده و مي توان آن را در بيماري قند و به صورت موضعي در التهابات پوستي مصرف كرد.
نقشی ادامه داد: شنبلیله حاوي مقادير زيادي آهن، فسفر و ويتامين D بوده و دانه هاي آن به لحاظ دارا بودن برخي عناصر همچون آهن در درمان ضعف عمومي بدن توصیه می شود.
کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: اين گياه در بيشتر نواحي كشور از جمله آذربايجان شرقی، اصفهان، فارس، سمنان و دامغان مي رويد و بعنوان سبزي خوراكي كاشته شده و مصرف مي شود.
وی اظهار داشت: جوشانده دانه هاي شنبلیله براي نرمي پوست و همچنين رفع تحريكات جلدي به كار مي رود وبه اين منظور مي توان جوشانده آن را به شكل كُمپرس به كار برد.
نقشی تاکید کرد: کارشناسان مصرف جوشانده دانه هاي اين گياه را به صورت غِرغِره و برای رفع ورم لوزه ها توصیه می نمایند./س