رییس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی می‌تواند علاوه بر تقویت تولیدات کشورهای عضو، تحریم‌های اقتصادی را بی اثر کند.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران اصفهان «خسرو کسائیان» در دیدار با هیات مدیره دفتر راهبردی تجاری ایران در ترکیه در اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: کشورهای اروپایی روزگاری با هم می‌جنگیدند و امروز اتحادیه تشکیل می‌دهند و کشورهای اسلامی می‌توانند از این الگو برای تشکیل اتحادیه کشورهای اسلامی و توسعه روابط اقتصادی بین یکدیگر بهره گیرند.

وی تصریح کرد: ایران و ترکیه دو کشور همسایه و مسلمان و تاثیرگذار می‌باشند که می‌توانند زمینه تشکیل این اتحادیه را فراهم سازد.

کساییان ضمن استقبال از ایجاد مرکز تجاری ایران در استانبول ترکیه گفت: مشخص شدن ظرفیت‌های این مرکز برای فعالان اقتصادی می‌تواند به توسعه روابط اقتصادی کمک کند.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی با طرف‌های خارجی بهتر می‌تواند روابط تجاری را تقویت کند و کشور ترکیه از جمله کشورهای در حال توسعه موفق است که ایران می‌تواند از ظرفیت‌های این کشور استفاده کند.

کسائیان افزایش سطح مبادلات تجاری دو کشور را نشان از وجود تمایل دو طرف در توسعه روابط اقتصادی برشمرد.

مدیرکل دفتر راهبردی تجارت ایران و ترکیه در این دیدار گفت: این مرکز با هدف توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور ترکیه و ایران تشکیل شده است.

«مجید قاسمی» تصریح کرد: این مرکز نتیجه دیدار نماینده نخست وزیر ترکیه از استان قم و با اشاره به تفاهم نامه وزارت بازرگانی و کشور در راستای هدایت صادرات از نهاد استانداری و با الهام از یادداشت تفاهم بین دو کشور ایران و ترکیه موضوع تشکیل کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو طرف تشکیل شده است.

وی اضافه کرد: این مرکز در استانبول ، قونیه و بورسا ترکیه دارای نمایندگی است. وی حمایت از فعالان اقتصادی ایران در ترکیه، ارایه خدمات انتقال ارز، انتقال تکنولوژی را از جمله فعالیت‌های این مرکز برشمرد و گفت: ترکیه می تواند در نوسازی صنایع ایران کمک موثری کند زیرا صنایع این کشور در طول یک دهه گذشته نوسازی شده است.

مدیرکل دفتر راهبردی تجارت ایران و ترکیه از پراکندگی بازرگانان ایرانی در استانبول مرکز تجاری ترکیه خبر داد و گفت: مرکز تجارت ایرانیان می‌تواند بازرگانان ایرانی را متمرکز کند.

وی هدف اصلی ایجاد این مرکز را انتقال فناوری به روز صنایع به ایران با هدف نوسازی صنایع و جذب سرمایه گذاری خارجی برای ایران برشمرد و گفت: ارایه خدمات مشاوره، تسهیلات بانکی و بررسی امکان صادرات مجدد از ترکیه است.

وی ایجاد شرکت حمل و نقل مشترک، بانک مشترک ایران و ترکیه و بیمه مشترک را از جمله برنامه‌های این مرکز عنوان کردو گفت: نرم افزاری توسط مرکز با هدف ارایه اطلاعات اقتصادی از شرکت‌های تجاری ایران و ترکیه در دست تهیه است که کلیه ظرفیت‌های اقتصادی دو طرف را برای مراجعه کنندگان مشخص می‌کند.

مدیرعامل یک شرکت ترکیه‌ای در این دیدار گفت: علی رغم تبلیغات سویی که برای تجارت با ایران از سوی رسانه‌ای غربی می‌شود، شرکت‌های ترکیه‌ای اعتقاد به تجارت با کشور مسلمان و برادر ایران دارند.

«محمد جیران» وجود مشترکات متعدد بین ایران و ترکیه را زمینه مناسبی برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی دو کشور برشمرد و گفت: دو کشور می‌توانند دست به دست هم بدهند و با فعالیت بیشتر دشمنان دو کشور را از صحنه اقتصادی دور سازند.

وی از علاقه‌مندی نخست وزیر ترکیه به توسعه روابط اقتصادی دو کشور خبر داد و گفت: توسعه روابط اقتصادی بین شرکت‌های کشورهای اسلامی به عنوان مهمترین رویکرد این کشورها باید قرار گیرد./س

برچسب ها: اصفهان ، اتاق ، بازرگانی ، تحریم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.