به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ؛برنامه غذايي ما در ماه مبارک رمضان نبايد نسبت به قبل خيلي تغيير کند و در صورت امکان بايد ساده باشد. همچنين بايد طوري تنظيم شود که بر روي وزن طبيعي تأثير زيادي نداشته باشد .
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز در رابطه با تغذیه ماه رمضان به خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان گفت: مصرف بادمجان، فلفل و ادویه در وعده سحر موجب تشنگی در طول روز میشود.
دکتر مجید کاراندیش اظهار داشت : در صورتی که فردی به هر دلیل تحت مراقبت پزشک قرار دارد، توصیه میشود برای روزه گرفتن حتما ابتدا با پزشک خود مشورت کند.
وی با اشاره به ضرورت توجه به تغذیه سالم و منطقی در ماه رمضان، افزود: هنگام افطار بهتر است مایعات گرم نوشیده شود و از باز کردن روزه با آب سرد و یا نوشابه پرهیز شود. آب، شیر گرم و یا چای کمرنگ بهترین نوشیدنی برای افطار است.
کاراندیش تصریح کرد: توصیه میشود هنگام افطار از قندهای طبیعی مانند خرما، کشمش و یا عسل استفاده شود، به این ترتیب اشتها کنترل میشود. نوشیدن چای کمرنگ، شیر گرم، فرنی، حلیم کم روغن و یا شله زرد در وعده افطار توصیه میشود. نان، پنیر و سبزی و یا همراه با مغز گردو برای افطار غذای مناسبی است. مصرف سوپهای ساده هم برای وعده افطار توصیه میشود.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: مصرف سبزی در وعده افطار توصیه میشود. استفاده از مقادیر کافی میوه، سبزی و آب و همچنین فعالیت بدنی، بهترین روش برای پیشگیری از یبوست در ماه رمضان است.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز تاکید کرد: برای تامین آب از دست رفته بدن توصیه میشود در فاصله زمانی افطار تا سحر آب و مایعات کافی مصرف شود. وعده سحری باید با آرامش مصرف شود به همین دلیل به روزهداران توصیه میشود با فاصله زمانی مناسب از خواب بیدار شوند تا وعده سحری را با آرامش مصرف کنند.
کاراندیش گفت: خوردن تنقلات فراوان، انواع دسرها و شیرینیهای دارای شکر زیاد در وعده افطار و سحر به هیچ وجه توصیه نمیشود. خورش آلو و خورش سبزی غذاهایی ملین هستند در نتیجه برای پیشگیری از یبوست در ماه رمضان مصرف این نوع غذا توصیه میشود.
وی افزود: تخممرغ نیمرو دیرهضم است در نتیجه برای پیشگیری از ابتلا به سوزش معده توصیه میشود در ماه رمضان تخم مرغ به صورت آبپز مصرف شود. سالاد بدون پیاز، مکمل خوبی برای وعدههای غذایی در ماه رمضان است و به همین دلیل مصرف سالاد در وعدههای افطار و سحر توصیه میشود.
دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز خاطرنشان کرد: مصرف کله پاچه و سیرابی موجب تشنگی زیاد در طول روز میشود در نتیجه مصرف این گونه غذاها در ماه رمضان توصیه نمیشود. در صورت اصرار به مصرف، توصیه میشود به صورت کم آب، کم نمک و در وعده افطار مصرف شود.
کاراندیش گفت: مصرف نوشابههای گازدار در ماه رمضان توصیه نمیشود، زیرا موجب تحریک معده به خصوص در افراد مبتلا به التهاب معده (گاستریت) میشود.
وی با تاکید بر رعایت بهداشت دهان و دندان در ماه رمضان، افزود: پس از وعده افطار و سحر باید حتما دندانها را به دقت و با مسواک شستوشو داد./س