اسکندری در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریزگفت : در سال 1390، سطوح زیر کشت گردو در کشور بالغ بر 182 هزار هکتار بوده و ایران در سال گذشته با تولید 293 هزار تن محصول گردو، از نظر میزان تولید بعد از کشورهای آمریکا و چین رتبه سوم میزان تولید این محصول را در جهان بدست آورده است.
وی با توجه به مزیت های اقتصادی گردو از لحاظ میزان بهروری در واحد وزن، آن را به عنوان سودآورترین محصول اقتصادی تولیدی دربخش کشاورزی جهان ذکر کردو افزود: توسعه باغات گردو، محور برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در زیر بخش باغی بوده و در هدف گذاری چشم انداز برنامه پنجم توسعه، تولید بیش از 400 هزار تن از این محصول در سطح باغات کشور پیش بینی شده است.
اسکندری با اشاره به اینکه درخت گردو براساس اطلاعات تاریخی واستنادات فرهنگی، جایگاه خاصی در فرهنگ ایران داشته و این سرزمین، خاستگاه اصلی آن محسوب می شود گفت: در سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، توسعه بکارگیری دستگاه گردو شکن مستقل از اندازه، در امر تولید و فرآوری محصول گردو، خواهد توانست رشد ارزنده ای را در تولید کیفی محصول و افزایش درآمد بهره برداران و جلوگیری از هدر رفت سرمایه بخش کشاورزی بدنبال داشته و حرکت به سوی توسعه پایدار بخش کشاورزی کشور را از رشد قابل توجهی برخوردار نماید.
وی با اشاره به نابسامانی در سیستم تنظیم بازار این محصول تولیدی ارزشمند کشور گفت: این امر سبب شده است درآمد بهره برداران در تولید آن، جوابگوی هزینه های تولید نبوده و در کنار آن، قیمت بالای این محصول در بازار، مصرف کنندگان را برای تهیه آن با مشکل مواجه می نماید.
مدیر باغبانی سازمان، با اشاره به چالش های فرآروی صنعت تولید و فرآوری محصول گردو در ایران افزود: عدم یکنواختی میوه گردوی تولید شده درکشور به لحاظ شکل، اندازه و عدم امکان فرآوری، درجه بندی و بسته بندی مناسب آن، فرآوری، پوست کنی و مغزکنی به شیوه دستی این محصول در اکثر مناطق کشور، هزینه های بالای فرآوری و بسته بندی محصول گردو ومشکلات بهداشتی آن، مزیت رقابتی این محصول را در بازارهای جهانی باچالش روبروكرده به صورتی که، با وجود سهم10 درصدی کشور در تولید جهانی این محصول سهم ناچیزی در تجارت جهانی گردو عاید کشور می گردد./س