به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان، آزاد افزود: مدیریت مرز طی چند سال گذشته بگونه ای بوده است كه جدای از افزایش صادرات، سهم بسزایی در تامین نیازهای استان و دیگر نقاط كشور داشته است.
آزاد اظهار داشت: با تلاش های صورت گرفته تمامی قوانین لازم برای تسهیل مبادلات مرزی در مرزهای سیستان و بلوچستان به تصویت هیات دولت رسید كه این امر زمینه ساز رشد و توسعه تجارت در این منطقه خواهد شد.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان ادامه داد: مرز یك فرصت طلایی برای این استان محسوب میشود كه باید از این قابلیت به خوبی و با برنامهریزی صحیح استفاده كرد.
آزاد افزود: شناسایی نیازهای مرزنشینان كشورهای همسایه و برنامهریزی و اقدام برای تولید كالا در راستای بهره گیری از این فرصت و كمك به معیشت مرزنشینان و توسعه مبادلات مرزی از جمله برنامه های پیش بینی شده است.
وی با اشاره به واردات دام از مرزهای سیستان و بلوچستان یاد آور شد: سرمایه گذاریهای بسیار زیادی در زمینه كشتارگاههای صنعتی در سیستان و بلوچستان انجام شده كه باید در شرایط كنونی به بهترین شكل از ظرفیت آن ها برای كنترل بازار گوشت كشور اسفاده كرد.
او افزود: دولت در بخش كشتارگاهها و صنایع بسته بندی سیستان و بلوچستان بیش از چهار هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام داده است.
استاندار گفت: فعالیت كشتارگاهها و صنایع بسته بندی در سیستان و بلوچستان طی چند سال اخیر بسیار مطلوب بوده است و باید به بهترین شكل از زیرساختهای موجود استفاده كرد.
آزاد اظهار داشت: با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی سیستان و بلوچستان و قرار گرفتن آن در همسایگی دو كشور افغانستان و پاكستان، دسترسی آسان به هندوستان از طریق آبهای آزاد و تامین زیرساختهای لازم برای فعال كردن بخش دام، این استان می تواند نقش بسزایی در تامین نیاز گوشت كشور همانند گذشته داشته باشد.
وی بیان كرد: سیستان و بلوچستان دارای ظرفیتهای دامی و صنایع جانبی مطلوبی شامل كشتارگاههای صنعتی و بسته بندی و پرواربندی دام است كه می تواند نیازهای كوتاه مدت و بلند مدت گوشت كشور را بخوبی تامین كند.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: نگاه ویژه دولت به این بخش افزون بر تقویت صنعت دام بومی، فرصتهای شغلی مناسبی برای مردم ایجاد می كند كه در امنیت پایدار سیستان و بلوچستان نقش بسزایی خواهد داشت.
وی افزود: از سوی دیگر موقعیت راهبردی و ژئوپلیتیكی سیستان و بلوچستان به عنوان دروازه آسیای جنوب شرق می تواند محل تامین مواد غذایی مورد نیاز كشور از كشورهای همسایه شود.
آزاد اظهار داشت: طی شش ماه گذشته مجوز واردات 77 هزار و 390 راس دام زنده از مرزهای سیستان و بلوچستان صادر شده است.
وی افزود: از این تعداد مجوز تاكنون 37 هزار و 117 راس دام وارد قرنطینه های دامی و 36 هزار و 617 راس پس از طی مراحل سلامت كشتار شده و به بازار مصرف استان و كشور ارسال شد.
وی با اشاره به اینكه سیستان و بلوچستان در زمینه تولید تن ماهیان رتبه برتری در سطح كشور دارد، اظهار داشت: برخورداری از تنها بندر اقیانوسی كشور و صید 137 هزار تن انواع آبزیان با رشد 11 و چهار دهم درصدی در سال 90 خود گواهی بر نقش ارزنده این استان در صنعت شیلات است كه باید روز به روز تقویت شود.
وی ادامه داد: این میزان صید و صیادی در حالی سال گذشته بوقوع پیوست كه در سال قبل از آن (89) 123 هزار تن انواع آبزیان در این خطه صید شده بود.
نماینده
عالی دولت در سیستان و بلوچستان با اشاره به مزیت های سرمایه گذاری استان افزود: وجود
21 شهرك، ناحیه صنعتی و مجتمع كارگاهی با امكانات زیربنایی مناسب و مجهز ، دسترسی به
شبكه سراسری برق - راه - خطوط هوایی – راه آهن - بنادر آزاد، وجود پرسنل
متخصص و تحصیل كرده با توانایی صادرات خدمات فنی و مهندسی و وجود دانشگاهها، مراكز
آموزش عالی و مراكز فنی حرفه ای در سطح استان و همچنین نیروی جوان و فعال جویای كار،
همسایگی با كشورهای پاكستان، افغانستان و دسترسی به آبهای آزاد و بازارچه های مرزی
بستر مناسبی برای مبادلات تجاری با كشورهای همسایه است./س
آزاد گفت: وجود اندیسهای متنوع از مواد معدنی و شناسایی و كشف ذخائر فراوان از جمله كرومیت – مس - گرانیت - كائولن و سنگهای تزئینی و مصالح ساختمانی از دیگر مزیت های استان جنوب شرقی ایران است.