به گزارش باشگاه خبرنگاران زاهدان، علی محمد آزاد' روز جمعه در مراسم افتتاح طرح پزشك خانواده در سیستان و بلوچستان كه با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی برگزار شد، اظهار داشت: همواره سرریز مشكلات بهداشتی و درمانی دو كشور همسایه افغانستان و پاكستان به این استان بوده است.وی بیان كرد: در فصول مختلف سال بیماریهای وارداتی نظیر التور، سل و مالاریا سیستان و بلوچستان را تحت تاثیر قرار داده كه با تلاش مدیران بخش بهداشت، این بیماریها در همین استان كنترل و از انتقال آن به سایر نقاط كشور جلوگیری شده است.
وی اظهار داشت: گستردگی و پراكندگی جمعیت در سیستان و بلوچستان و تبعات بهداشتی ناشی از بلایای طبیعی نظیر خشكسالی و سیل كه در طول سال استان را تحت تاثیر قرار می دهد، مدیریت بخش بهداشت و درمان منطقه را بسیار دشوار كرده است.
استاندار گفت: به دلیل بروز حوادث طبیعی و مشكلات ناشی از آن، پزشكان و كاركنان مراكز بهداشتی و درمانی سیستان و بلوچستان اغلب روزهای ماه را در حال آماده باش هستند كه از این حیث هزینه های سنگینی به دولت تحمیل می شود.
وی افزود: همچنین حوادث تروریستی سالهای گذشته كه باعث ازدحام همراهان مجروحان در بیمارستانهای سیستان و بلوچستان و وارد آمدن فشار روانی زیاد به مدیران بخش بهداشت و درمان این استان گردید، با تلاش و شكیبایی آنان به نحو مطلوب مدیریت شد.
استاندار با اشاره به خدمات رسانی دولت برای توسعه بخشهای مختلف سیستان و بلوچستان گفت: قبل از انقلاب این استان یكی از محرومترین نقاط كشور بود كه با عنایت دولت در بخش مراكز درمانی و تجهیزات بیمارستانی توسعه مطلوبی داشت.
آزاد افزود: اكنون در همه شهرهای سیستان و بلوچستان بیمارستان ساخته شده یا در حال ساخت است و با اجرای طرح مهر ماندگار همه بیمارستانهای نیمه ساز استان تا پایان دولت دهم تكمیل می شوند.
وی بیان كرد: با اتمام احداث درمانگاهها و خانه های بهداشت سیستان و بلوچستان، شبكه بهداشت و درمان این استان كامل خواهد شد.
وی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان دارای دو دانشگاه مستقل علوم پزشكی است كه دانشكده سوم در بخش علوم پزشكی نیز در حال توسعه است.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان با بیان اینكه اقداماتی كه دولت نهم و دهم در استان انجام داده در كشور بی نظیر بوده است، گفت: اعتبارات هنگفتی برای گازرسانی و ایجاد راه آهن در استان از سوی دولت هزینه شده است تا محرومیت در این منطقه را از بین ببرد.
وی بیان كرد: با توسعه مراكز درمانی و تجهیزات پزشكی در سیستان و بلوچستان، امروز مردم استان برای پیگیری مشكلات درمانی خود كمترین مراجعه را به استانهای همجوار دارند.
وی افزود: با سهمیه ای كه در بخش پزشك متخصص به سیستان و بلوچستان اختصاص یافت، دغدغه استان در كمبود پزشك از بین رفت و ضریب ماندگاری پزشكان نیز ارتقا یافت.
آزاد با بیان اینكه سیستان و بلوچستان بیشترین آمار مربوط به مرگ و میر مادران باردار را در كشور دارد، توسعه مراكز زایمانی را در شهرهای استان خواستار شد.استاندار گفت: سیستان و بلوچستان بیشترین درصد كوتاهی قد و لاغری در كودكان را در كشور دارد كه از سوء تغذیه آنان نشات می گیرد.وی افزود: هر چند با پرداخت یارانه های نقدی به خانواده ها توانستیم حداقل هزینه های آنها را تامین كنیم اما از بین بردن فقر و سوء تغذیه كودكان نیازمند توجه مسوولان است.
آزاد اجرای طرح پزشك خانواده را در سیستان و بلوچستان بسیار موفقیت آمیز دانست و گفت: این طرح شاخص های بهداشتی و درمانی استان را بیش از پیش توسعه خواهد داد./ع