وی افزود: از جمعیت 215 هزار نفری شهرستان نیکشهر، 25 هزار نفر عشایر هستند که زیر پوشش 36 فروشگاه تعاونی عشایری بوده و این فروشگاهها بیش از 280 نقطه اقماری عشایری را پوشش میدهند.
رئیس اداره امور عشایری نیکشهر ادامه داد: در این فروشگاهها، کالاهای اساسی به قیمت مصوب در اختیار عشایر گذاشته میشود.
بلوچ عنوان کرد: در بعضی از مناطق عشایری در هر ساعت، فقط 45 لیتر آب از چشمه به صورت ثقلی به مردم میرسد که عشایر مجبور هستند فقط برای شرب از آن استفاده کنند و اکثر آنان برای تامین آب شستشو و استحمام و نیز تامین آب دام دچار مشکل جدی هستند.
این مسئول گفت: 3 هزار و 680 نفر عشایر با دو دستگاه تانکر، روزانه 70 لیتر برای هر خانوار فقط برای شرب تحویل میشود که در هر 15 روز آبرسانی بر اساس برنامه زمانبندی آبرسانی میشوند.
رئیس اداره امور عشایر نیکشهر اضافه کرد: فاصله برداشت آب توسط تانکر تا تحویل به مردم به طور متوسط بیش از 35 کیلومتر هست و فاصله رفت و برگشت دورترین منطقه عشایری بیش از 320 کیلومتر که مشکلات زیادی برای این اداره به وجود آورده است.
بلوچ با بیان اینکه عشایر شهرستان نیکشهر فقط میتوانند به اندازه ظروف موجود آب ذخیره کنند در اکثر مناطق، عشایر تانکر هزار لیتری برای ذخیره آب شرب ندارند.
وی خواستار تامین اعتبار لازم برای پیشگیری از عواقب خشکسالی شد و آن مهم را جزو ضرورتهای اداره امور عشایری شهرستان دانست.
رئیس اداره امور عشایری نیکشهر همچنین خواستار تامین هزار دستگاه تانکر ذخیره آب شرب، افزایش تانکرهای آبرسان از دو دستگاه به هشت دستگاه، تامین اعتبار برای خرید بیش از 200 کیلومتر لوله، تامین اعتبار برای ته زنی بیش از 56 حلقه چاه آب شرب و کشاورزی، تامین اعتبار برای پیشکار و لایروبی بیش از 50 حلقه قنات، تامین اعتبار برای خرید سبد غذایی برای بیش از 5 هزار خانوار عشایر شهرستان نیکشهر، تامین اعتبار برای احداث بیش از 65 منبع آب آشامیدنی در مناطق عشایری شد.
این مسئول اذعان داشت: روز به روز دامنه خشکسالی با خشک شدن منابع آبی بیشتر میشود و چشمههای مهار شده در حال خشکیدن هستند که لازم است مسئولان هر چه سریعتر فکر جدی و اساسی برای عشایر شهرستان نیکشهر انجام دهند./ع