به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گیلان؛ صد سال پيش شخصي به نام كربلايي محمود بهجت عازم كربلا ميشود و ضمن دیدار از یک كارگاه كوچك شیرینی پزی از عطر و طعم آن خوشش آمد و زماني كه به ايران بازميگردد كنار نانوايي خود شروع به پخت كلوچههايي شبيه به آن شيريني ميكند. از آن زمان به بعد اين سنت در فومن رواج پيدا كرده است.در قديم نام كلوچه فومن «قند كلوچه» بود . این شیرینی محلی تنها در شهر فومن و شهرهاي اطراف، شهرت داشت ولی در حال حاضر حتي جهانگردان پس از ورود به فومن به دنبال کلوچه می گردند تا طعم دلپذیر آن را تجربه کنند.
کلوچه فومن، نوعي نان شيرين و مغزدار است که روي آن با وسيله مهر مانندي منقوش مي شود. سپس همچون نانهاي عادي در درون کوره پخت قرار مي گيرد تا پخته شود.
امروزه هر گردشگر و مسافري که از اين شهر گذر مي کند، اين کلوچه را به عنوان سوغات به شهر خود ميبرد. این محصول طرفداران و علاقه مندان خاص خود را دارد و در کنار سایر جاذبه های این شهر نقش موثری در جذب گردشگران و مسافران دارد /س