به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران خوزستان ، اگر شما هم جزء افرادی هستید که همیشه از خوردن سحری فرار می کنید پس به توصیه های زیر توجه کنید.
در ماه مبارک رمضان تعداد زیادی از مردم از خوردن سحری طفره می روند.در حالی که پزشکان بسیار بر آن تاکید می کنند.
به گفته ی متخصصان تغذیه ، خوردن سحری از خستگی ، خواب آلودگی و كاهش تمركز فكری و كارايی روزه داران می كاهد.
متخصصان تغذيه همچنین می گویند:كساني كه بدون خوردن سحری روزه می گيرند ، به دليل صرف ديرهنگام شام سنگين ، خواب مناسبی ندارند و به علت فاصله زياد صرف غذا از شام تا افطار ، در طول روز تمركز و كارايی خود را از دست می دهند.
آن ها با تاكيد بر خوردن سحری می گویند : روزه داران بايد سحری را مانند يك صبحانه كامل يا يك نهار سبك ميل كنند.
به وعده سحری اهمیت زیادی بدهیم زیرا حکم صبحانه را داشته و عامل نیرومندی بدن و استحکام استخوان و تقویت اعصاب است.
عدممصرف سحری موجب سوخت ناقص چربیها، بوی بد دهان، ضعف، سردرد و دردهای عضلانی و کاهش هوشیاری و تمرکز حواس میشود
.اما در وقت سحر چه بخوریم و چگونه بخوریم؟
مصرف سالاد وقت سحر برای كاهش گرسنگی و تشنگی روزانه بسيار موثر است.
مواد شیرین برای وعده سحر توصیه نمیشود زیرا در عین این که سیری زودرس ایجاد می کند سبب گرسنگی سریع نیز می شود.
از مصرف غذاهای چرب، حجیم، نفاخ و دیر هضم خاصه در وعده سحری اجتناب شود
بهترین غذا برای سحری، کربو هیدراتهای پیچیده است مثل نان سبوس دار، برنج، حبوبات، سیب زمینی و غلات.
. ماست، دوغ، خیار شور و نوشابه برای سحری توصیه نمیشوند، زیرا عطش را تشدید میکنند.
نوشیدن آب زیاد در سحر، برای پرهیز از تشنگی طول روز، تقریباً هیچ کمکی نمیکند. بلکه چه بسا به قلب و کلیهها فشار بیشتری وارد میکند
از مصرف چای زیاد و پررنگ، در سحر اجتناب شود زیرا ، باعث دفع آب و املاح بدن در طول روز میشود.
پرخوری در سحر، ضمن ایجاد مشکل در سیستم گوارشی، ایجاد کسالت کرده و شادابی و نشاط را از بین میبرد.
غذاهای سرخ کردنی و خشک مثل کوکوها و کتلت بسیار عطش آور هستند و لااقل مناسب وعده سحر نیستند.
اما یادمان باشد جدای از توجه به این که چه بخوریم ،چگونه بخوریم و کی بخوریم کمی هم به فکر آن چیزی باشیم که باید باشیم، یعنی جمع کردن غنیمتی برای توشه ی آخرت.
پس از فرصت ماه مبارک رمضان به بهترین صورت ممکن استفاده کنیم./س