دکتر فاطمه رمضان زاده، متخصص زنان و زایمان در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا مادران شیرده می توانند روزه بگیرند یا خیر گفت: مادران شیرده می توانند روزه بگیرند ولی اگر بعد از چند روز احساس کردند که روزه سبب کاهش در مقدار شیر آنها شده است روز گرفتن جایز نیست.
وی در ادامه مطلب خود افزود: حدود یک سوم نیاز برای ترشح شیر از ذخایر چربی بدن که در سه ماهه اول حاملگی تشکیل شده است تامین می گردد و دو سوم دیگر از طریق تغذیه مهیا می گردد.
رمضان زاده تصریح کرد: بنابراین رژیم غذایی مادران شیرده بالینی غنی از پروتئین به کلسیم، آهن و ویتامین ها باشد.
و در صورت لحاظ نکردن این مواد در رژیم غذایی وی دچار کمبودهای شدید و نهایتا عوارض خطرناکی می شود.
وی توصیه کرد: به مادران در دوران شیر دهی توصیه می شود که در وعده های غذایی سحری، افطار و شام از مواد سرشار از آهن مثل گوشت و حبوبات و کلسیم مانند شیر و لبنیات بیشتر استفاده کنند.
رمضان زاده خاطر نشان کرد: همچنین از خوردن فلفل، سیر، پیاز و زیره و ادویه جات که سبب بد بو شدن شیر می شود پرهیز کنند چرا که سبب عدم مکش نوزاد شده و منجر به کاهش یا قطع شیر می گردد./ح