به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، مصرف نمک زیاد برای مبتلایان به فشار خون بالا ضرر دارد و میتواند باعث بیماریهای قلبی و حتی سکته مغزی شود. اما حالا محققان دریافتهاند که مصرف زیاد این ماده احتمال ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد.
پیشنهاد محققان مصرف ۶ گرم نمک (به اندازه یک قاشق چایخوری) در روز است. این درحالی است که بنا به گزارش صندوق جهانی تحقیقات سرطان، مردم معمولا بین 6 تا 8 گرم نمک در روز مصرف میکنند.
در این میان نمکی که از قبل در مواد غذایی وجود دارد، مثل نمک موجود در غذاهای نیمهآماده، کنسروها و نان بیش از نمکی که روی غذا پاشیده میشود، مضر است.
به همین دلیل صندوق جهانی تحقیقات سرطان (WCRF)، از افراد خواسته است تا کمتر نمک مصرف کنند و از شرکتهای تولیدات مواد غذایی درخواست کرده برچسبهای مشخصتری روی محصولاتشان ارایه کنند تا میزان نمکی که در این محصولات وجود دارد به صورت واضح مشخص شود. پیشنهاد این صندوق استفاده از رنگهایی مانند چراغ راهنما روی بستههای مواد غذایی است: قرمز برای غذاهای پرنمک، زرد برای نمک کافی و سبز برای کم نمک. اما به گزارش بیبیسی، بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی و سوپر مارکتها از این ایده استقبال نکردهاند و گفتهاند که ترجیح میدهد جور دیگری غذاهایشان را برچسب بزنند./س