حرارت مواد غذایی کنسرو شده که عامل مصونیت از بیماری بوتولیسم در افراد محسوب می شود.

عباس اسماعیلی، عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، افزود: عامل بیماری بوتولیسم گونه بوتولینیوم است که موجب مسمومیت حاد مواد غذایی می گردد.

وی گفت: این باکتری عامل مسمومیت بوتولینال، بوتولیسم نوزادان و زخم بوتولینم است.

اسماعیلی افزود: ادویه و مواد غذایی دوده شده و کنسروهای مصرفی آلوده سبب جوانه زدن اسپورکلسنریدیوم بوتولینم می گردد واین باکتری از خاصیت سمیت برخوردار است. از علائم این بیماری که چندین ساعت تا چند روز از مصرف غذای آلوده ظاهر می شود می توان مشکلات  تکلم ، تنفس ، سرگیجه و نهایتاً مرگ ناشی از فلج تنفسی و یا قلبی را نام برد.

وی اظهار داشت: برخلاف باکتری سم به آسانی بر اثر حرارت از بین می رود و گرم کردن مواد غذایی تا هشتاد درجه سانتی گراد به مدت پانزده دقیقه برای از بین بردن سم کافی است./ح
برچسب ها: کنسرو ، بوتولیسم ، باکتری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.