بيماري‌هاي قلب و عروق در كشور ما و كشورهاي ديگر دنيا بسيار شايع است. اين بيماري‌ها در حال تبديل شدن به اصلي‌ترين عامل مرگ و مير و ناتواني بشر در اغلب كشورهاي جهان است.

 

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک بهتر است بدانيد كه بعضي فاكتورهاي پيش‌گيرنده بيماري‌هاي قلبي و عروقي مربوط به تغذيه است. بر همين اساس نمك يكي از اصلي‌ترين مشكلات تغذيه‌اي بويژه در بيماران قلبي و عروقي است.

 مصرف نمك يعني كلريد سديم به دليل ساختار آن، سديم را وارد گردش خون كرده و اين كار فشار زيادي به قلب وارد مي‌كند. از آنجا كه همه فعاليت‌هاي الكتريكي سلول به وسيله تغيير سديم و پتاسيم انجام مي‌شود، با مصرف نمك، بار مضاعفي به سلول تحميل مي‌شود. اين بار اضافي هم از نظر مكانيكي براي سلول و هم براي ساختار قلب و عروق مشكل ايجاد مي‌كند بنابراين مصرف كلريد سديم باعث افزايش بار قلب و عروق مي‌شود.

يكي از راهكارهاي كاهش بيماري‌هاي قلبي و عروقي محدوديت مصرف يا حذف نمك در رژيم‌هاي غذايي است. بايد از مصرف سديم خودداري و از مصرف غذايي كه از نمك به عنوان نگه دارنده در آن استفاده شده پرهيز كنيم.

به گفته کارشناسان تغذیه مصرف نمك بايد به روزانهسه گرم محدود باشد. بهترين راه كاهش مصرف نمك، دوري‌كردن از غذاهاي آماده، توجه به برچسب اطلاعات مواد غذايي و مصرف مقدار زيادي ميوه و سبزيجات تازه است./س

برچسب ها: نمک ، بیماری ، قلبی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.