به گزارش
خبرنگار باشگاه خبرنگاران همدان ؛انگشت پيچ با رنگي سفيد و حالتي مايع مانند عسل، زينتبخش سفرههاي روزهداران است .
مواد اوليه انگشتپيچ را سفيده تخم مرغ، گلاب، شكر و آب تشكيل ميدهد و قنادها آنقدر آن را هم ميزنند تا ظاهر آن سفت شده و حالتي مانند عسل به خود بگيرد.
اين شيريني بين 100 تا 130 سال است که در همدان تهيه ميشود.
اما چرا به اين شيريني انگشتپيچ ميگويند، در قديم مردم انگشت اشاره خود را در كاسه پر از انگشتپيچ فرو ميكردند و دورانگشت ميپيچيدند تا كش بيايد و آن را ميخوردند اما امروزه از قاشق و چنگال براي اين كار استفاده ميكنند، در عوض اسم آن انگشتپيچ باقي مانده است.
شايد با خود بگوييد زردههاي باقيمانده تخممرغ چه سرنوشتي دارد.
قنادهاي همداني فكري هم به حال آن كردهاند، اين زردهها را به حلوا زرده تبديل می کنند.
اين حلوا هم در جاي خود خوشمزه و مقوي است و فقط از شكر، گلاب و زرده تخممرغ درست ميشود و رنگ آن زرد طلايي است.
كارشناسان تغذيه با توجه به وجود سفيده تخممرغ، شكر و گلاب در انگشتپيچ و زرده تخممرغ، شكر، روغن و گلاب در حلوازرده، ارزش آنها را فقط در انرژيزايي و مقداري دارا بودن پروتيين ميدانند.
آنان معتقدند اين دو شيريني بعد از خرما ميتواند تأمينكننده قند خون از دست رفته در ماه مبارك رمضان باشد./س