به گزارش
گروه علمی، پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر حسن سجادی، مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت نیشابور ضمن بیان این خبر ضمن بیان این مطلب گفت: فاز خواب یا زمان خواب رفتن و بیدارشدن به این صورت است که معمولا افراد ساعت10 تا 12 شب می خوابند و حدود 6 تا 8 صبح بیدار می شوند.
دکتر حسن سجادی گفت: خواب از مراحل منظم و قابل پیش بینی تشکیل می شود که این مراحل سیکل خواب نام دارد. هر سیکل خواب از 2مرحله خواب بدون حرکات سریع چشم و خواب با حرکات سریع چشم تشکیل می شود.
وی در ادامه افزود: مرحله 1 خواب سبک، مرحله 2 خواب بینابینی، مرحله 3و4 خواب عمیق نام دارد و در نهایت مرحله خواب رویا شروع می شود، از زمانی که برای خواب به بستر می رویم تقریبا 10 دقیقه طول می کشد تا به خواب برویم هر سیکل خواب تقریبا 90 دقیقه طول می کشد. این سیکل با تغییراتی در تمام طول شب تکرار می شود خواب بیشتر است.
دکتر سجادی اضافه کرد: بعضی از بررسی ها نشان داده که حدود 60 درصد افراد بالای 60 سال دچار مشکل خواب هستند. هرچه سن بالاتر باشد بیماریهای خواب بیشتر است.
وی گفت: می توان با خوردن غذای سبک به عنوان شام، مصرف کمتر مایعات مثل چای و نوشابه گازدار، پرهیز از مصرف چای یا قهوه پس از شام، استفاده از تکنیک آرام سازی در شروع خواب به ویژه سالمندان مبتلا به اضطراب، نوشیدن یک لیوان شیر گرم قبل از خواب که به شروع خواب کمک می کند تا حدودی اختلال خواب را در سالمندی کاهش داد یا برطرف کرد.
سجادی در پایان گفت: اگر پس از رفتن به بستر خوابتان نبرد از بستر خارج شده و خود را با کاری سرگرم کنید تا زمانی که خواب آلود شدید به بستر بروید./ح