به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران، مريم مجتهد زاده، رئيس مركز امور زنان و خانواده در نشست خبري اين مركز گفت: كليات آيين نامه دبيرخانه ستاد ملي مركز امور زنان و خانواده در جلسه قبل مصوب شده و كليات و اقدامات ملي و برنامههاي تشكيل و تحكيم خانواده براي اين امر با تقسيم كار ملي با اجماع دستگاههاي مختلف صورت پذيرفت.
وي افزود: در حوزه زنان و خانواده نياز به زير ساختهايي داريم مثل ماده 230 كه در تشكيل و تحكيم نهاد خانواده مصوب شده و در حال بررسي از سوي نهادهاي ديگر است و بعد از اين قطعا حوزه زنان و خانواده با قوت بيشتري پيش خواهد رفت.
دبير ستاد ملي زن و خانواده بحث تك فرزندي را از سياستهاي غربيها دانست و ادامه داد: اكنون ما بايد بحثهايي را براي ايجاد انگيزه در خانوادهها و افزايش جمعيت داشته باشيم و البته اين افزايش هزينهها تا كودكان 6 سال پرداخته ميشود.
مجتهدزاده در پاسخ به اين سوال كه پرداخت وام 5 ميليون توماني به زنان سرپرست خانوار به كجا رسيد، اظهار داشت: مركز امور زنان و خانواده طي تفاهمنامهاي كه با صندوق مهر امام رضا(ع) داشته است طرحي را براي اشتغال براي زنان سرپرست خانوار ارائه داده كه قبلا اين وام با داشتن دو ضامن انجام ميشد و قطعا مشكلاتي در پي داشت كه اين بحث در شوراي عالي اشتغال مطرح شد و دو ضامن به يك ضامن تبديل شد و در يكي از سفرهاي استاني رئيس جمهور بحث نياز به يك ضامن نيز کنار گذاشته شد و يارانههاي زنان سرپرست خانوار به عنوان ضامني براي آنها محسوب ميشود.
وي با اعلام اينکه در جهت ايجاد اشتغال زنان سرپرست خانواده وام 5 ميليون توماني به آنها ارائه ميشود، تصريح کرد: در جهت ايجاد اشتغال زنان سرپرست خانوار و دختران فارغالتحصيل در هر استان، بودجه خاصي را اختصاص دادهايم؛ براي مثال در خراسان رضوي 50 ميليارد تومان بودجه به زنان و دختران اين شهر اختصاص داده شده است.
مشاور رئيس جمهور و رئيس مركز امور زنان و خانواده با اشاره به برنامههاي ماده 230 براي تشكيل ستاد ملي زن خاطرنشان كرد: طي ديداري كه با وزير دادگستري در جهت توسعه برنامههاي اين مركز داشتيم پيشنهاد بيمه مهريه را عنوان كرديم و اكنون وزارت دادگستري كار كارشناسي و پيگيري اين طرح را انجام ميدهد.
مجتهدزاده در پاسخ به اين سوال كه آيا زنان كارمند با مرخصي زايمان، امنيت شغلي خود را از دست نميدهند، تصريح كرد: تمام شركتها و مراكزي که تحت پوشش خدمات كشوري هستند بايد از قانون كار تبعيت كنند و طبق قانون كار، زن باردار اگر نتواند در شغل قبلي خود فعاليت كند كارفرما موظف است شرايط وي را به شرايط آسانتري انتقال دهد و بعد از زايمان، او را به كار قبلي خود بازگرداند.
هدايتي معاون سرمايههاي اجتماعي مركز امور زنان نيز در اين نشست با اشاره به موضوع بيمه مهريه گفت: اصل 21 قانون اساسي براي با هدف حمايت از زنان تصويب شده است و در صورت فوت زوج بيمه مهريه تضميني است براي پرداخت تمام يا قسمتي از مهريه براي زنان و اين سرمايه جز ماترك و مشمول ماليات نميشود و در مواردي هم كه زوج تمكن مالي داشته باشد اين امر(بيمه مهريه) ميتواند جزو شروط ضمن عقد محسوب شود.
انتهاي پيام/ش3