.به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک
بعضی روزهداران میگویند در پایان ماه رمضان، چاق میشوند! وقتی روزه میگیریم، معمولاً انرژی دریافتی بر انرژی مصرفی غالب میشود. معمولاً میزان فعالیت فیزیکی افراد در ماه رمضان کمتر و استراحت و خواب بیشتر میشود.
از سوی دیگر، بعد از آنکه چند روز روزه میگیریم، سوختوساز بدن پایین میآید و وزن افزایش پیدا میکند.
از طرفی در ماه رمضان از آنجا که فرصت کمتری برای خوردن داریم، بسیاری از ما در مقایسه با روزهای عادی از افطار تا سحر با ولع بیشتری غذا میخوریم.
برخی از غذاهای مخصوص این ماه مثل حلیم، زولبیا و بامیه نیز انرژی بالایی دارند، بنابراین اگر فردی میخواهد با روزهداری وزن کم کند، باید به اندازه غذا بخورد و تا جای ممکن فعالیت فیزیکی داشته باشد.
برخی افراد میگویند روزه نمیگیرند چون ضعف میکنند اما دلیل ضعف، کم خوردن نیست و کم آبی بیشتر باعث ضعف میشود. امسال ماه رمضان با روزهای بلند تابستان، همزمان شده و طبیعی است که اگر در فاصله افطار تا سحر به اندازه کافی آب یا سایر مایعات نوشیده نشود، بدن دچار کم آبی میشود و ضعف میکنیم. در ضمن، بسیاری از افراد چون فاصله افطار تا سحر کوتاه است، ساعت 12-11 شب شام میخورند و دیگر برای سحری خوردن بلند نمیشوند و این فاصله طولانی غذا خوردن تا افطار روز بعد خود باعث افت قندخون میشود و افت قند عامل ضعف در طول روز است. اگر کسی کم وزن اما سالم است، میتواند با برنامهریزی درست، دریافت غذایی خود را بین ساعتهای افطار تا سحر بالا ببرد و روزه بگیرد.
ریزه خواری ممنوع!برخی افراد به صورت مرتب در یخچال را باز میکنند و چیزی برمیدارند این خود باعث اضافه وزن میشود. لازم است در ماه مبارک رمضان نیزاین عادات غلط تغذیهای کنار گذاشته شود. بسیاری از افراد پس از اتمام ماه مبارک رمضان، چاق میشوند. این افراد معمولاً در وعده افطار افراط و بدخوری میکنند.
بدخوری شایعتر از پرخوری استدر حال حاضر بدخوری شایعتر از پرخوری است. استفادهی زیاد از مواد چاق کننده و مضر چون زولبیا و بامیه و انواع شیرینیها از جمله مصادیق بدخوری است و افراد تصور میکنند به این علت که در طول روز هیچ چیز نمیخورند، مجاز هستند از این خوراکیها مصرف کنند.
وعده سحری را حذف نکنیددر این میان حذف وعده غذایی سحری بسیار آسیبرسان است. این تصور هم که وعده غذایی شام میتواند جایگزین وعده سحر شود بسیار اشتباه است زیرا فرد دچار افت قند خون در طول روز میشود و تمایل فرد را به مصرف غذاهای شیرین و پرکالری زیاد میکند.
با آب ولرم افطار کنیدبهتر است با مصرف آب ولرم به روزهداری پایان داد. پس از آن مصرف شیر گرم همراه با عسل، گردو یا خرما؛ مصرف نان و پنیر رژیمی به همراه هندوانه یا انگور یاقوتی؛ صرف ساندویچ پنیر، گردو، خیار و گوجهفرنگی به عنوان یک وعده افطار سالم توصیه میشود.
بهتر است میان وعده غذایی افطار با شام نیم ساعت تا سه ربع فاصله باشد. یک شام سبک نظیر مرغ پخته یا ماهی تازه میتواند تا حدود زیادی به یک روزهدار کمک کند تا روزهایی همراه با سلامتی را پشت سر بگذارد.
دلیل ضعف، کم خوردن نیست و کم آبی بیشتر باعث ضعف میشود. امسال
ماه رمضان با روزهای بلند تابستان، همزمان شده و طبیعی است که اگر در فاصله افطار تا سحر به اندازه کافی آب یا سایر مایعات نوشیده نشود، بدن دچار کم آبی میشود و ضعف میکنیم
مصرف آش و سوپ در وعده افطار بدون اشکال است اما در مصرف حلیم باید کمی مراقب بود. زیرا حلیمهایی که در بیرون از منزل طبخ میشوند، بسیار چرب و پرگوشت هستند و شکر زیادی در حین مصرف به آنها اضافه میشود.
باید توجه کرد که پر کردن شکم در وعده افطار از آب و مواد غذایی فرد را دچار مشکلات گوارشی میکند./س