به گزاش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام ؛ غلامرضا ابدالی با بیان این مطلب افزود: براثر کاهش ریزش ابرناکی سالیان گذشته در فصول مختلف در ایلام، چشمههای زیادی در محیط زیست استان با کاهش خروجی یا قطع کلی آب همراه شده است که این فرآیند نامتعارف باعث شده حیات وحش از جمله پرندگان، خزندگان و..الخ برای تأمین آب مورد نیاز خود به نقاط دیگری روی آورند.
وی تأکید کرد:جابجایی حیات وحش از نقطهای به نقطهای دیگر که با هدف تأمین آب آشامیدنی آنها صورت ميگيرد در حقیقت عامل تهدید آنها خواهد بود.
معاون محیط زیست استان ایلام با اشاره به مسیر سرریزشدن آب چشمهها گفت: معمولا در مسیر آب چشمهها رستنیهایی مشاهده میشود که در حفظ مکانیسم محیط زیست به عنوان یک اهرم بازدارنده در مقابل عوامل تخریبی است که خشک شدن آب این منابع در واقع این فرآیند علمی طبیعی را در معرض تهدید قرار داده است.
ابدالی در پاسخ به این پرسش که با توجه به خشک شدن چشمهها در سالهای گذشته محیط زیست استان ایلام چه اقدامی به عمل آورده است؟ گفت: به منظور تأمین آب حیات وحش و بخشی از رستنیهای اطراف چشمهزارهای مناطق طبیعی استان، محیط زیست ایلام اقدام به ایجاد آبشخور و حفر چاه کرده است.
وی تأکید کرد: با ایجاد آبشخور و حفر چند حلقه چاه از جمله در نقاط حفاظت شده، هم اینک نیاز حیات وحش ایلام به آب تأمین شده است که با این گونه اقدامات تلاش شده است طبیعت استان شرایط متعارف را خود را حفظ كند.
معاون محیط زیست استان ایلام با تأکید براینکه هرگونه برداشت از آب چشمهزارهای استان واقع در مناطق چهارگانه حفاظت از محیط زیست ممنوع است، اضافه کرد:مدیریت برداشت و استحصال از آب سایر چشمهها برعهده سایر دستگاههای اجرایی در استان ایلام است؛ اين در حاليست كه آمار دقیقی از چشمهزارهای آبی استان وجود ندارد./س