به
گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران فارس رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت : این میزان شامل برداشت 298هزار تن جو
از مزارع آبی و 54 هزار تن جو از مزارع دیم است.
پیش بینی می شود امسال بیش از 400 هزار تن جو از این مزارع برداشت شود.
کشت جو در استان فارس امسال نسبت به پارسال 30 درصد افزایش داشت.
آباده ، اقلید ، سپیدان ، بوانات و خرمبید از شهرستان هایی است که جو در آنها کشت
شد.
فارس پس از خراسان رضوی مقام دوم کشت جو را در کشور داراست.
ارقام جو استان فارس از نوع ریحانه ، والفجر ، کارون در کویر ، و فجر 30 است.
آقای خرد افزود : امسال ارقام کم مصرف جو همچون ارقام نیم روز و یوسف نیز بین
کشاورزان توزیع شد.
این ارقام 30 درصد کمتر از سایر ارقام آب مصرف می کنند.
جو در استان فارس به 2 صورت دیم و آبی کشت می شود.
متوسط برداشت جو آبی 3 و نیم تن در هکتار و متوسط برداشت جو دیم یک تن در هکتار
است.
کشت جو در مناطق سردسیر استان فارس از اواخر شهریور آغاز می شود و تا نیمه آذر ماه
ادامه دارد و محصول آن نیز اواخر تیر تا مرداد برداشت می شود و در مناطق گرمسیر
استان فارس نیز کشت جو از اواخر آبان ماه تا اواخر آذر و برداشت آن نیز از فروردین
تا پایان اردیبهشت ادامه دارد.
شمال استان فارس دارای آب و هوای سرد و جنوب آن از اقلیم گرم برخوردار است.
جو یکی از غلات مهم در جهان است که به عنوان غذا مورد استفاده انسان و حیوان قرار
می گیرد.
گونه های زراعی جو شامل سه دسته شش پر ، دو پر و چهار پر است.
این گیاه در مقایسه با گندم سازگارتر بوده و در همه نواحی معتدل و در بسیاری از
نقاط سردسیر هم به عمل می آید.
جو نسبت به گندم به آب کمتری نیاز دارد و دوره رشد آن کوتاه تر است و به دلیل
مقاوم بودن به شوری آب و خاک می تواند جایگزین مناسبی برای گندم باشد.
جو دارای مقدار زیادی فسفر است که برای عصب ، فعالیت های ذهنی ، قلب ، تنگی نفس و
کاهش کلسترول خون مفید است.
این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و به سبب وجود پروتئاز در جلوگیری از سرطان موثر
است./س