به گزارش حوزه
سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به تحولات سوریه و با بیان این نکته که جمهوری اسلامی ایران خواهان بازگشت ثبات به سوریه و حل اختلافات از طریق گفتوگو است اظهار كرد: ما از طرح صلح کوفی عنان حمایت میکنیم و تنها راهبرون رفت معنیدار از این شرایط را طرح عنان میدانیم.
صالحي با اعلام آمادگی کشورمان برای میزبانی و فراهم کردن زمینههای گفتوگو میان حکومت سوریه و مخالفان اظهار كرد: اميد است سوریه به سمت ثبات پیش رود و اگر تصور شود که حکومت سوریه رفتنی است قابل توجیه نیست.
وزیر امور خارجه کشورمان جایگاه ترکیه را در منطقه مورد توجه قرار داد و با بیان این که جمهوری اسلامی ایران و ترکیه دارای مشترکات فراوانی هستند استمرار دیدارها و گفتوگوی مقامات دو کشور را باعث تفاهم و همکاری بیشتر دو کشور در جهت کمک به بازگشت ثبات در منطقه دانست.
صالحی با ابراز خرسندی از حجم روابط دو کشور اظهار امیدواری کردکه در سایه این همکاریها روابط دو کشور توسعه پیدا کرده و ریشه دارتر شود.
خالد چویک، معاون وزیر خارجه ترکیه نیز در این دیدار به تحولات سوریه پرداخت و با بیان این که اگر سوریه متلاشی شود بر کل منطقه تأثیر خواهد گذاشت اظهار كرد: نباید در سوریه دخالت کرد و مردم این کشور خودشان باید برای آینده این کشور تصمیم بگیرند.
معاون وزیر خارجه ترکیه با ابلاغ سلام داوود اوغلو، وزیر خارجه این کشور اظهار امیدواری کرد که روابط دو کشور بیش از پیش تعمیق یابد.
همچنين صبح روز سهشنبه (10 مرداد) کمیته سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه به ریاست معاونان وزيران خارجه دو کشور تشکیل و در آن مسائل روابط دو جانبه و چگونگی تسریع روند توسعه آن مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گرفت.
سید عباس عراقچی، رییس ایرانی کمیته فوق با اشاره به روند توسعه روابط دو کشور گفت: تحریمهای غیرعادلانه غرب علیه ایران فرصتی را فراهم كرده است که روند توسعه روابط با ترکیه از سرعت بیشتری برخوردار شود.
وی پیشبینی كرد که حجم مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سالجای از بیست میلیارد دلار فراتر رود.
در این کمیته همچنین معاونان وزيران خارجه ایران و ترکیه به مشورت و تبادل نظر در رابطه با موضوعات مهم منطقهيی و بینالمللی پرداختند.
"انتهاي پيام"/س3