به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران مرکز زنجان كارشناس مسئول مركز اطلاع رسانی غذا، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی زنجان بابیان اینكه روزه علاوه بر آثار معنوی فراوان و تزكیه روحی می تواند باعث بركات فراوان ازنظر جسمی و فیزیولوژیك باشد،گفت: یكی از نكاتی كه برای تغذیه سالم توصیه می شود، داشتن نظم غذایی و مصرف وعده های غذایی مكرر در روز می باشد.
جزدائمی افزود: افراد روزه دارنیزهمانند زمانی كه روزه نیستند باید سه وعده غذا بخورند كه این وعده ها شامل سحر، افطار و شام می باشد.
وی یادآورشد:بهتر است غذای مصرفی در وعده سحری خصوصیات و ویژگی های وعده ناهار را داشته باشد و به این علت از نظر تغذیه ای روزه بدون سحری به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
این كارشناس ارشد رشته صنایع غذایی باتاكید برلزوم خودداری از مصرف غذاهای بسیار چرب و سرخ كردنی ،گفت: به جای غذاهای سرخ كردنی از غذاهای آب پز، بخار پزو كبابی استفاده شود.
جزدائمی ادامه داد:روزه داران از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب كنند،زیرا چای باعث افزایش ادرار و از دست رفتن نمك های معدنی بدن می شود.
وی استفاده از غذاهای دیر هضم مانند حبوبات و غلات، مغزها مانند بادام و میوه هایی مانند موز و غذاهای حاوی فیبر 'میوه ها، سالاد و سبزیجات' و مقدار متناسب از مواد غذایی حاوی پروتئین و مواد معدنی 'تخم مرغ، گوشت و لبنیات' را به روزه داران توصیه كرد./س