عدم حمايت كافي شوهران از همسرانشان، بارداري بدون برنامه ريزي و وجود مشكل در روابط زناشويي، به عنوان مهم‌ترين دلايل ابتلا به افسردگي پس از زايمان شناخته شده است.

به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، کارشناس مامایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی ضمن بیان این مطلب گفت: حداقل 60تا 80 درصد مادران  پس از زایمان، دچار گرفتگی خلق که نوعی افسردگی خفیف است،  شده و اين حالت چند روز تا یک هفته پس از زایمان ادامه می یابد.
 
زینب جاویدان با اشاره به طبيعي بودن تحريك احساسات بعد از زايمان در زنان، ادامه داد: هرگاه ناراحتی و تنگی خلق پس از دو هفته برطرف نشود، ممکن است علت آن افسردگی بعد از زایمان باشد که 10 تا 20 درصد از مادران پس از تولد نوزاد به آن مبتلا شده و احتمال طولاني شدن آن به مدت يك‌سال  نيز وجود دارد.
 
وي با بيان اينكه مشكلات مالي، يكي ديگر از دلايل افسردگي پس از زايمان است، اظهار كرد: بي‌خوابي، تمايل به گريه و اندوه شديد، اضطراب، احساس گناه شديد و افكار مرتبط با خودكشي، شايع ترين علايم اين بيماري هستند.
 
اين کارشناس مامایی اضافه كرد: چنين افرادي خلق افسرده داشته و احتمال خودكشي و آسيب رساندن به نوزادان در آنان زياد است./عط
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.