مدیر گروه سلامت و جمعیت خانواده دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: شیردهی علاوه بر فوایدی که برای کودک دارد در کاهش ابتلا به سرطان‌های پستان و تخمدان در مادر شیرده موثر است.



دکتر حسن سجادی به‌مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر(10 تا 16 مرداد) در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد ،افزود: در صورت شیردهی انحصاری با شیر مادر تا 6 ماه اول بعد از علاوه بر جلوگیری از قاعدگی و کم‌خونی مادر و حداقل 98 درصد حاملگی ناخواسته، بودجه عظیمی برای تهیه وسایل جلوگیری از بارداری کاهش می‌یابد.

وی گفت: عوامل زیست فعال یا بیواکتیو در شیر مادر با تغییراتی در عوامل مؤثر بر رشد، می‌تواند مانع تشکیل سلول‌های چربی شود.

وی با اشاره به اینکه کودکانی که شیر مصنوعی یا شیر گاو می‌خورند غلظت انسولین خونشان بیشتر از کودکان شیر مادرخوار است و این تعداد زیادی سلول چربی تشکیل می‌دهد، اضافه کرد: به همین دلیل اضافه وزن در این کودکان بیشتر است.

مدیر گروه سلامت و جمعیت خانواده دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: شیر مادر بهترین منبع برای تأمین رشد و سلامتی کودک است و او می‌تواند از بدو تولد از راه مکیدن از آن استفاده کند.

سجادی اظهار داشت: کم کردن دفعات شیردهی و جایگزینی آن با هر ماده غذایی دیگر، علاوه بر کاهش تولید شیر می‌تواند مانع از رسیدن مواد لازم و ضروری به بدن کودک می‌شود که در چنین شرایطی شروع مجدد تغذیه از پستان کاری دشوار است.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از شیر مادر یک روش سالم و در دسترس است که در برقراری پیوند عاطفی مادر و کودک نقش به‌سزایی دارد و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.

این پزشک مسئول با بیان اینکه کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند از نظر ابتلا به بسیاری عفونت‌ها، بیماری‌های غیرواگیر و آلرژی‌ها مصون هستند، عنوان کرد: حال آنکه در تغذیه با شیر کمکی این مصونیت ایجاد نمی‌شود.

سجادی تأکید کرد: مادرانی که به فرزند خود شیر می‌دهند اگر رعایت فاصله‌گذاری بین بارداری‌ها نمایند چهار برابر کمتر از سایر مادران دچار پوکی استخوان می‌شوند./س

برچسب ها: مدیر ، گروه ، سلامت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.