به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران گيلان .این چاشنی با اغلب میوه های ترش مانند: گوجه سبز ، پرتقال، سیب ترش، گریپ فروت و چغاله بادام مصرف می شود و در سر سفره رنگین گیلانی ها همراه با خیار، ماست و دوغ هم مصرف می شود .
آلوچه دشکن از دسرهای سنتی مخصوص فصل بهار در گیلان است که از مخلوط گوجه سبز
کوبیده و له شده با نمک سبز تهیه می شود.
نمک سبز از سبزیهای معطری چون خلواش،
چوچاق ، نعناع ، گشنیز و نمک تهیه می شود و برای معده بسیار مقوی و مجاری تنفسی را
ضد عفونی می کند و ضد نفغ بودن از مهمترین خواص آن است.
سبزی اصلی تشکیل دهنده این چاشنی در گویش رشتی خلواش و در شرق گیلان به کوتکوتو معروف است، که در زبان لاتین Mentha Pulegium و در فارسی پونه نامیده می شود./ س